Zviždala joj cijela dvorana, pa povukla drastičan potez!

Prva masovna diskvalifikacija u povijesti Olimpijskih igara, koja se dogodila u Londonu na turniru badmintonašica u igri parova, i dalje je vrlo zanimljiva tema u svjetskim medijima...

2.8.2012.
9:07
VOYO logo

Dva para iz Južne Koreje, te po jedan kineski i indonežanski zaradili su isključenje s Igara zbog nesportskog poteza koji su izveli u utorak navečer. Sva su četiri spomenuta para već otprije osigurala plasman u četvrtfinale, ali su u posljednjim susretima skupine sve četiri kombinacije nastojale izgubiti svoje mečeve, jer su si namještale lakše suparničke kombinacije u nastavku natjecanja.

Takav pristup i stil žestoko je osudila prvo publika na natjecanju, a onda i cjelokupna sportska javnost. Svjetska badmintonska federacija (BWF) povukla je očekivan potez i diskvalificirala sva četiri ženska para s Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineskinja Yu Yang, koja je s Wang Xiaoli činila jednu od četiri diskvalificirane kombinacije, na jednom je blogu napisala:

"Ovo je bila moja posljednja utakmica. Zbogom Svjetskoj badmintonskoj federaciji. Zbogom, dragi moj badmintone!" Njezinu odluku o završetku karijere, doduše, još nisu potvrdili dužnosnici Kineskog badmintonskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, kineska olimpijska delegacija kritizirala je ponašanje svojih igračica:

''Ponašanje Yu Yang i Wang Xiaoli narušilo je olimpijske ideale i duh fer-pleja. Kinesko izaslanstvo osjeća se neugodno zbog ovog slučaja'', stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Li Yongbo, glavni trener kineske badmintonske reprezentacije, odaslao je ispriku i preuzeo krivicu na sebe.

"Kao glavni trener, dugujem ispriku svim ljubiteljima sporta, kao i kineskim navijačima. Kineske igračice nisu pokazale borbeni duh reprezentacije. To je moja krivica", poručio je Li Yongbo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo