MLADA NADA IZ LUDBREGA / Iva je prva Hrvatica s medaljom u ženskom hrvanju: Uzor joj je Sara Kolak, a cilj Olimpijske igre

Iva Gerić počela je hrvati prije samo četiri godine... I bila je to, kaže, ljubav na prvi pogled

29.6.2019.
21:48
VOYO logo

Tri pobjede i jedan poraz. Iz Italije se vratila s brončanom medaljom koju prije nje nije osvojila nijedna Hrvatica. 

"Joj, pa sretna sam! Konačno sam je dočekala. Nadam se da će ovo biti pokretač cijeloga ženskog hrvanja u Hrvatskoj, da će se još više cura uključiti", kaže brončana hrvačica Iva Gerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivi je tek 17 godina. Nakon sjajne predstave na Europskom prvenstvu, čestitke ne prestaju stizati, a ona još nije svjesna da se upisala u povijest.

"Uh, jako je stresno, jako puno emocija. Išla sam tamo s ciljem da uzmem tu medalju jer znam koliko sam se žrtvovala za nju, koliko sam se pripremala. Izgubila sam od Ukrajinke, ona je ušla u finale, a meni se sljedeći dan otvorila prilika da kroz repasaž dođem do medalje. Odhrvala sam dobro, dala sam sve od sebe i uzela medalju sa sobom doma", priča nam Iva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirati je počela prije samo četiri godine. I bila je to, kaže, ljubav na prvi pogled. Prošle godine na Europskom prvenstvu bila je osma, godinu prije - predzadnja. 

Na pitanje, što misli da je presudilo u tome da je u samo dvije godine od pretposljednjeg mjesta došla do medalje, Iva odgovara: " Upornost, odricanje, puno rada. Mislim da treba biti sportaš od 0-24h, ne samo na treningu, treba paziti na prehranu, treba puno spavati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I hrvati - svaki dan. A to, vjerujte, nije jednostavno. Podiže i baca i cure i dečke. I ne brinite se, nitko nije ozlijeđen. 

Ivin trener uvjeren je da može postati vrhunska sportašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je kao i svako dijete u pubertetu, ima svoje mušice ponekad, ali glavna njezina karakteristika je da je uporna i da ono što si zacrta - prema tome ide", kaže Ignac Horvat, trener u hrvačkom klubu Ludbreg.

Kad je riječ o sportskim uzorima, Iva kaže: "Pa mislim da su mi na prvome mjestu Sara Kolak, Dominik Etlinger, braća Žugaj, Ivan Huklek."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, što joj se sviđa kod Sare Kolak, odgovara: "Pa ne znam, čini mi se dosta pristupačna, mislim da mi je slična karakterno i željna je uspjeha."

Da, u gradu kopljašice Sare Kolak izrasla je još jedna mlada sportska nada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"San mi je doći do vrha u seniorskim uzrastima, Europska i Svjetska prvenstva, Olimpijske igre. Mislim da bi olimpijska medalja bila nekakva kruna karijere", otkrila nam je Iva.

A prema toj kruni kreće iz Ludbrega, samog središta svijeta. A i kako drukčije pokoriti svijet?  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo