o svemu obavijestio UFC / Cro Cop priznao: 'Uzimao sam nedozvoljeni hormon rasta kako bih zaliječio rane'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ovo prozivanje i suspenzije stvarno nemaju smisla. Iako moram reći da razumijem UFC i da se žele ograditi, sada će ispasti da sam uzimao nedozvoljena sredstva tj. doping, a to veze sa vezom nema, poručio je Filipović

12.11.2015.
11:54
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Mirko Filipović oglasio se na Facebooku povodom suspenzije koju mu je odredila USADA, Američka antidopinška agencija, što je javnosti priopćio UFC.

Cro Cop je je otkrio kako je uzimao nedozvoljeni hormon rasta u kombinaciji s krvnom plaznom kako bi spasio rame. Tvrdi i kako je o svemu na vrijeme obavijestio UFC. Filipović kaže kako nalazi testiranja još nisu gotovi te da nije siguran da će išta naći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKE OPTUŽBE /

Mirko Filipović u problemima: Cro Copa optužuju da je prekršio antidopinška pravila!

Image
TEŠKE OPTUŽBE /

Mirko Filipović u problemima: Cro Copa optužuju da je prekršio antidopinška pravila!

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Evo prvi dan mirovine i odmah problemi. Prvi sam valjda borac kojeg su suspendirali nakon odlaska u mirovinu. Valjda im je dobro došlo da na nekom poznatom vježbaju strogoću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo o čemu se zapravo radi. UFC je potpisao ugovor sa USADA-om, američkom antidopinškom agencijom koja će provoditi i koja od nedavno i provodi testiranja boraca.

Morao sam ispuniti upitnik kao i svi borci i specificirati gdje sam i kada tokom priprema, radi dolaska njihovih ljudi na testiranje. Kad su počeli problemi s ramenom, obzirom da klasične metode poput leđa i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvne plazme koju sam dobijao direktno u rame, a uz to sam uzeo malu količinu hormona rasta radi bržeg zacjeljivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hormon rasta je na listi zabranjenih supstanci i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. U kombinaciji sa krvnom plazmom.

Nažalost, jedini lijek za rame je višetjedna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata. Nakon šest dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer ako budem morao otkazati borbu radi ramena, znao sam da je to kraj jer je već prošlo 8 mjeseci od zadnje borbe, a ja u ovim godinama ne mogu čekati 5, 6 mjeseci do iduće borbe.

Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će išta naći jer sam to uzeo svega nekoliko dana, samo da spasim borbu i rame. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato jer sam im sam rekao o čemu je riječ, a koja nema nikakvog smisla jer sam se povukao i to radi ozljeda po cijelom tijelu, a kruna je bila ozljeda ramena.

Glupo je uopće spominjati da taj hormon samo tijelo luči i da se neka povišena razina može detektirati do 10-ak dana i da bi na borbi bio čist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I niti mi to poboljšava performanse u bilo kojem obliku, kao što to rade testesteron, i razni steriodi i anabolici, ali takva su pravila. 

Još u petak sam molio da ne otkazuju borbu i da želim nastupiti, nakon toliko muke i truda tokom priprema. I da ću otići na saslušanje u agenciju i reći o čemu se radi i neka provedu testiranja uoči i nakon borbe i sve će biti ok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet puta sam do sada samo u UFC-u testiran, zadnji puta prije i nakon zadnje borbe sa Gonzagom. I naravno da je uvijek sve bilo ok.

Subotnji trening mi je bio zadnji u ovim pripremama i tu je rame otišlo do kraja. Magnet ponovljeni u ponedjeljak,  pokazao je rupture misića, oštećenje tetive i puno rame tekućine. I tu sam prelomio i tu večer doneo odluku da nemam snage više boriti se sa ozljedama te objavio prekid karijere. I to je to. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovo prozivanje i suspenzije stvarno nemaju smisla. Iako moram reći da razumijem UFC i da se žele ograditi, sad će ispasti da sam uzimao nedozvoljena sredstva tj. doping, a to veze sa vezom nema. Ali što je, tu je, ned'o Bog većeg zla.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo