ne biste vjerovali / Brojke 'ubile' stereotip: žene su bolji vozači od muškaraca!

Image
Foto: Thinkstock

Podaci o prometnim nesrećama u 2013. godini austrijskog Zavoda za statistiku pokazali su da su žene prouzročile manje nesreća, ali da se jednako živciraju za volanom kao i muškarci

9.3.2015.
8:54
Thinkstock
VOYO logo

BEČ - Statistike pokazuju da su žene ipak bolji vozači, barem ako je za vjerovati podacima o prometnim nesrećama u 2013. godini koje je objavio austrijski Zavod za statistiku (Statistik Austria), a prenose austrijski mediji.

Brojke pokazuju da su žene prouzročile manje nesreća na cestama, bilo da se radi o automobilističkim, motociklističkim ili sudara u koje su umiješani pješaci.

Muškarci su izazvali više prometnih nesreća tijekom 2013. godine i to 66 posto njih sudjelovali su u sudarima kao motociklisti, 64 posto kao vozači, a 58 posto kao pješaci.

Najveći broj automobilskih nesreća je izazvan zbog same nepažnje vozača, ali sve češće i zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Možda zvuči nevjerojatno, ali žene telefoniraju manje tijekom vožnje i opreznije su. Od ukupno 11.302 nesreća izazvanih razlozima koje smo naveli, žene su prouzročile 3.776 prometnih nesreća, a muškarci duplo više, točnije 7.526 njih.

Prema ovom istraživanju, omjer žena i muškaraca koji se živciraju tijekom vožnje zbog gluposti koje čine drugi vozači u prometu je isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo