VIRALNI RECEPT / Svi su ludi za 'hamburger juhom': Zdrava, ukusna, gotova za pola sata i navodno čini čuda protiv mamurluka!

Image
Foto: Shutterstock

Juha je gotova za 30 minuta, a možete ju čuvati u hladnjaku oko pet dana

24.9.2021.
15:52
Shutterstock
VOYO logo

"Hamburger juha" možda zvuči neobično, no jednom kada je probate potpuno ćete se navući. Radi se o jednostavnoj juhi od povrća i mljevenog mesa koja je idealna za ugrijati se u hladnije dane ili kada nemate previše vremena za kuhanje.

Poslužite ju sa svježom zelenom salatom i hrskavim kruhom za savršen obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamburger juha je topla, ukusna i prava hrana za utjehu, dok neki tvrdi da pomaže i kod mamurluka. Što je najbolje, gotova je za 30 minuta, a možete ju čuvati u hladnjaku oko pet dana.

Image
SMISLIO GA JE - LIJEČNIK /

Recept od 30 minuta pokorio internet: U glavnim ulogama - mljeveno meso i gljive! Dijeli se kao lud, jasno je zašto

Image
SMISLIO GA JE - LIJEČNIK /

Recept od 30 minuta pokorio internet: U glavnim ulogama - mljeveno meso i gljive! Dijeli se kao lud, jasno je zašto

Sastojke vjerojatno već imate kod kuće budući da se često koriste za kuhanje. Sve što nam treba su mljevena govedina, rajčice, temeljac i nešto povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

500 grama goveđeg mljevenog mesa

Jedan manji narezani luk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva usitnjena režnja češnjaka

Dva srednje velika krumpira narezana na kockice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

800 ml goveđeg temeljca

Veća konzerva pelata narezanih na kockice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

450 grama narezanog miješanog povrća (celer, mrkva, mahune, grašak)

Dvije žlice paste od rajčice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo mediteranskih začina

Jedan lovorov list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sol i papar

Upute

Prepržite žuti luk, mljeveno meso i češnjak. Kada se zapeče, meso prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi. Ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite sve u lonac pa dodajte rajčicu, temeljac, krumpire, začine i lovorov list. Kuhajte na umjerenoj vatri s poklopcem 10 minuta.

Dodajte ostatak povrća. Neka se sve krčka 15 do 20 minuta ili dok krumpir nije skuhan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo