Kuharica / Umak od špinata za tjesteninu - recept i priprema

Image

Umak od špinata savršeni je izbor za tjesteteninu. Kako se priprema umak od špinata za tjesteninu?

12.1.2023.
14:51
VOYO logo

Ovaj recept za umak od špinata za tjesteninu je brz, jednostavan i prepun hranjivih tvari. Pogledajte kako se priprema umak od špinata za tjesteninu.

Umak od špinata za tjesteninu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola nasjeckanog luka
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 100 g svježeg lišća špinata
  • 60 g gustog vrhnja
  • 30 g ribanog parmezana
  • muškatnog oraščića po ukusu
  • Sol i papar, po ukusu

Kako se priprema umak od špinata za tjesteninu?

Započnite zagrijavanjem malo maslinovog ulja u tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak i pirjajte dok ne postanu prozirni i zamirišu. Dodajte listove špinata u tavu i miješajte dok ne uvenu i potpuno su kuhani. Ovo bi trebalo trajati oko 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite tavu s vatre i prebacite smjesu špinata u blender ili procesor hrane. Dodajte vrhnje, naribani parmezan, muškatni oraščić, sol i papar u blender ili procesor hrane. Miješajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite umak u tavu i zagrijavajte ga na srednjoj vatri dok se ne zagrije.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Sve zajedno miješajte dok se tjestenina ne prekrije umakom. Poslužite umak od špinata za tjesteninu vruć, po želji ukrašen dodatnim parmezanom i crnim paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo