Za pripremu brudeta od hobotnice odvojite sat vremena. Priprema je jednostavna, samo najprije pripremite osnovne sastojike.
Brudet od hobotnice - sastojci:
- kilogram i pol hobotnice
- 2 glavice luka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 lovorova lista
- 2 žlice sjeckanog peršina
- decilitar maslinovog ulja
- 2 ljute papričice
- decilitar vinskog octa
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
Brudet od hobotnice - priprema:
Očišćenu hobotnicu stavite u lonac na laganu vatru oko 20 minuta, hobotnica ne smije biti u vodi, već je na suhom. Nakon što omeksa izvadite je na tanjur i kada se ohladi narežite na male komadiće.
Stavite u posudu malo maslinovog ulja dodajte sitno nasjeckani luk, dodajte lovorov list, sjeckani češnjak, ljutu papričicu i sv ezajedno neka se pirja na laganoj vatri.
Nakon toga dodajte dvije žliče koncentrata rajčice i podlijte vinskim octom i vodom. Začinite sa soli i paprom i još sve zajedno kuhajte. Brudet od hobotnice je gotovo i spreman za serviranje.