ZBOG POGORŠANJA SITUACIJE, GRADONAČELNIK IZ SLAVONIJE PORUČIO: / 'Moguće je da će se maske morati nositi i na otvorenom'

Image
Foto: screenshot RTL

Puljašić se osvrnuo na situaciju prodora koronavirusa u požeški dječji vrtić

2.9.2020.
13:12
screenshot RTL
VOYO logo

Koronavirus je prodro u požeški vrtić, a detalje o tom slučaju za RTL Danas otkrio je gradonačelnik tog slavonskog grada Darko Puljašić. Požeški gradonačelnik kaže da testove još nisu dobili te da je u pitanju 23 djece i 12 odgojiteljica te da se testiranje očekuje tijekom večeri. Izrazio je nadu da će do sutrašnjeg dana vidjeti što se događa u vrtiću. Što se tiče mjera koje su proveli prije ponovnog povratka djece u vrtić, Puljašić objašnjava:

"Mi cijelo vrijeme slušamo Stožer civilne zaštite i županijski i gradski, u vrlo kratkom vremenu, od petka navečer iza 22 sata nakon saznanja za pozitivne dvije djevojčice intervenirali smo u roku od nekoliko sati zajedno s ravnateljicom, tetama, Stožerom civilne zaštite Grada Požege i Zavodom za javno zdravstvo smo utvrdili sve kontakte te smo na taj način izolirali djecu, a tokom jučerašnjeg i današnjeg dana testirali njih sve i očekujemo brzi odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujte mi, očekujemo da neće biti nijedan pozitivan nalaz, jer smo na vrijeme reagirali, onako kako su bile upute Zavoda za javno zdravstvo i smatram da na taj način nema potrebe za odgodom. Međutim 90 i nešto posto novih, mladih polaznika vrtića smo zajedno s roditeljima odgodili za 15 dana kako bi do kraja iskontrolirala ovu situaciju i na taj način pružili našim sugrađanima, prvenstveno najmlađima, sigurnost da se smiri situacija i nadamo se samo najboljem", objasnio je gradonačelnik Požege za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARKOTIĆ ODGOVORILA JE LI HRVATSKA SPREMNA ZA NAJCRNJI SCENARIJ: /

'Sjećate se onih slika Arene? To je streslo čak i nas'

Image
MARKOTIĆ ODGOVORILA JE LI HRVATSKA SPREMNA ZA NAJCRNJI SCENARIJ: /

'Sjećate se onih slika Arene? To je streslo čak i nas'

Mogućnost obaveznog nošenja maski na otvorenom

Kazao je kako postoji mogućnost da uvedu obavezne maske na otvorenom.

"Hoćemo. Radit ćemo sve zajedno u dogovoru s Nacionalnim, županijskim i gradskim Stožerom kako bi zaštitili stanovnike ne samo Požege i županije, već naravno imamo puno kontakata i izvana prema tome napravit ćemo sve što bude u skladu s Nacionalnim stožerom koji bude davao upute", zaključio je Darko Puljašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo