pozornica, štandovi, letci... / Zagrebački HNS traži Bandića da se izjasni je li financirao 'Hod za život': 'Slično postupanje je već predmet sudskog postupka'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ukoliko su gornji navodi točni, HNS smatra da se radi o opetovanom netransparentnom financiranju određenih političkih inicijativa novcima građana

23.5.2016.
15:10
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački HNS zatražio je u ponedjeljak od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i gradske uprave da se očituju o točnosti navoda građanske inicijative "Hod za život" o tome da je Grad snosio dio troškova štandova, letaka i majica za subotnji prosvjed protiv pobačaja koji je organizirala ta inicijativa.

Image
komentirala prosvjede za i protiv abortusa /

Željka Markić napala RTL: 'Skloniji ste drugoj opciji'; Ana Brdarić Boljat: 'Bili smo objektivni!'

Image
komentirala prosvjede za i protiv abortusa /

Željka Markić napala RTL: 'Skloniji ste drugoj opciji'; Ana Brdarić Boljat: 'Bili smo objektivni!'

"Potaknuti navodima građanske inicijative "Hod za život" koja se na svome službenom Facebook profilu očitovala kako je za subotnji prosvjed navedene inicijative "dio troškova štandova, letaka i majica snosio Grad Zagreb", želimo ovim putem javno postaviti pitanje gradonačelniku Zagreba i gradskoj upravi jesu li ovi navodi točni? Također, smatramo da javnost ima pravo znati i da li je navedena inicijativa platila korištenje pozornice na glavnom zagrebačkom trgu i po kojoj cijeni", stoji u priopćenju zagrebačkog HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko su gornji navodi točni, zagrebački HNS smatra da se radi o opetovanom netransparentnom financiranju određenih političkih inicijativa novcima građana i građanki grada Zagreba.

"Simptomatično je to da jedna od čelnica udruge "U ime obitelji" Željka Markić ujedno i organizator subotnjeg prosvjeda "Hod za život". Podsjećamo kako se čelnica navedene udruge ujedno natjecala i na lanjskim parlamentarnim izborima u drugoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća i istočni dio Zagreba, što dovodi do zaključka da se sredstvima iz zagrebačkog proračuna direktno financiraju kampanje gradonačelniku bliskih političkih opcija", navodi ta stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju i da je slično postupanje gradonačelnika i gradske uprave u slučaju financiranja referendumske kampanje udruge "U ime obitelji" postalo predmetom sudskog postupka koji je još uvijek u tijeku. "Iskreno se nadamo da je postojeći sudski postupak protiv gradonačelnika i pojedinih pročelnika bio dovoljna opomena da se netransparentnost trošenja zagrebačkih poreznih obveznika ne smije ponavljati", poručuju iz zagrebačkog HNS-a.

Smatraju da bi Zagreb trebao biti europski velegrad s razumijevanjem prema različitostima "bez podupiranja stavova koji unazađuju pravo izbora pojedinca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo