U IME NACIONALNIH MANJINA / Vladimir Bilek: 'Dajemo potporu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Vladimir Bilek kaže da će u idućim danima u razgovoru s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima odlučiti o ulasku u Vladu

Katarina Brečić

Katarina Brečić

Više od 15 godina prati politiku. Drži se one - pitam što vas zanima

25.4.2024.
17:52
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora.

Što se tiče ulaska ili neulaska u Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta, Bilek kaže da će sve to riješiti u idućim danima u razgovoru s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAFALEI STIGLI KUĆI /

Plenkovića pitali je li Zlatko Hasanbegović kandidat za ministra kulture. Evo što je odgovorio

Image
RAFALEI STIGLI KUĆI /

Plenkovića pitali je li Zlatko Hasanbegović kandidat za ministra kulture. Evo što je odgovorio

Prvi krug pregovora DP-a

Podsjetimo, iz Domovinskog pokreta izvijestili su u srijedu da su obavili prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade i da su pregovarali sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om i da su razmijenili stajališta i poglede o različitim temama te razmotrili moguće poteze i rješenja.

Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu. a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje Vlade, priopćeno je iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu da je Domovinski pokret ponovio stajalište po kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo te da od te pozicije u pregovorima ne odustaje. Dodaju da su, osim toga, vrlo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju.

"Domovinski pokret dobio je povjerenje velikog broja birača koji mogu biti sigurni da ćemo to povjerenje opravdati čvrsto i dosljedno inzistirajući na našim načelima. Cilj nam je sigurna i prosperitetna Hrvatska", naglašavaju u DP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju da će se pregovori nastaviti idućih dana i da će u međuvremenu provesti konzultacije s članovima Predsjedništva i Domovinskog odbora te će ih izvijestiti o tijeku pregovora kao i o trenutnim pregovaračkim pozicijama, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Andreja Plenkovića nakon dočeka Rafalea:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo