sporni sastanak / Vidović odgovorio Banožiću: Svojom alibi politikom 'ne bi se štel mešati' ste generator svega lošeg u ZTC-u

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Banožić poručio je da Ministarstvo obrane nije bilo upoznato s navedenim poslovnim sastankom u ZTC-u

12.10.2022.
20:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Medijski napisi o razmatranju poslovne suradnje Zrakoplovno-tehničkog centra s ruskom tvrtkom ATS nisu istiniti, poručili su u srijedu iz ZTC-a pojasnivši kako je do sastanka došlo na inicijativu predstavnika te ruske tvrtke kao i da nije dogovorena buduća poslovna suradnja.

Zbog otkrića o potencijalnom poslovanju hrvatske državne tvrtke ZTC s ruskom vojnom industrijom, pod EU sankcijama, saborska je oporba u srijedu zatražila smjenu ravnatelja ZTC-a Zdravka Klanca i ministra obrane Marija Banožića. Na Facebooku se oglasio ministar Banožić koji je kazao da su predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović, kao i drugi oporbeni zastupnici u Hrvatskom saboru današnjim izjavama pokazali su koliko su neupućeni i ne poznaju status i poslovanje trgovačkoga društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d. Poručio je da Ministarstvo obrane nije bilo upoznato s navedenim poslovnim sastankom u ZTC-u, niti je trebalo biti upoznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRŠENJE SANKCIJA /

Oporba traži smjenu Banožića zbog sastanka s predstavnicima ruske tvrtke: 'Ovo je najgori potez za ugled Hrvatske'

Image
KRŠENJE SANKCIJA /

Oporba traži smjenu Banožića zbog sastanka s predstavnicima ruske tvrtke: 'Ovo je najgori potez za ugled Hrvatske'

O svemu se oglasio i Vidović.

"Poštovani ministre, bez obzira na moje 'nepoznavanje obrambenog sektora' kako ste Vi to formulirali, postoji samo jedna činjenica kad je u pitanju ZTC. A ta je da je ZTC kao ste i sami istaknuli 'trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske i u nadležnosti je Centra za restrukturiranje i prodaju'. Znači, nije eksteritorijalan i nije izvan domašaja Vlade RH pa ni Vas kao ministra obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavljam da ministra zdravstva ili kulture ne zanima pretjerano što se u ZTC-u radi, ali Vas kao ministra obrane bi to zasigurno trebalo zanimati. Na žalost, svojom alibi politikom 'ne bi se štel mešati' Vi ste generator onog što je loše u okviru ZTC-a. Vi ste taj koji je pokazao i u slučaju servisa kanadera i air tractora da ne znate zaštititi interes RH i OSRH.

Ista je situacija i sad s famoznim 'pregovorima' s ruskom stranom u vrijeme kad je njihova država pod sankcijama. Pa da Vas pokušam uputiti svojim skromnim znanjem kako bi mogli ipak iskontrolirati situaciju u ZTC posredno preko CERP-a i iskoristiti svoju političku moć korisno, umjesto što se na kritičare nabacujete blatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana, 30. rujna 2022. godine održana je 13. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine. Ako se ne varam ministar Paladina je dio iste Vlade RH koje ste i Vi član. Ako se ne varam, CERP imenuje NO ZTC-a. Inače, ministre obrane Vlada RH imenuje predsjednika i članove Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), kojem je predsjednik ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. A Vi sad sebi dajte mašti na volju kako bi ipak mogli zaštititi interes OSRH i MORH-a u ZTC-u. Jer, ruku na srce, to je ipak Vaš posao", poručio je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo