Za vikend skoro 20 stupnjeva, od ponedjeljka opet potop

U većini krajeva Hrvatske danas se očekuje oblačno jutro s kišom, na Jadranu i pljuskovima i grmljavinom, a u gorju mjestimice susnježicom i snijegom.

14.2.2014.
7:41
VOYO logo

Već prijepodne u zapadnim, a od sredine dana u istočnim i južnim krajevima prestat će oborine i počet će se razvedravati. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 6 i 11, a na Jadranu od 12 do 16 stupnjeva Celzijusa.

U subotu pak prognozira se većinom sunčano vrijeme uz više oblaka na sjevernom Jadranu. U nedjelju je mjestimična kiša moguća uglavnom poslijepodne na zapadu unutrašnjosti i sjevernom Jadranu, a u ponedjeljak se posvuda očekuje kiša, ponegdje i obilna. Temperatura do nedjelje je u porastu, a u ponedjeljak nešto niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend nas tako očekuju nešto više temperature za ovo doba godine. U cijeloj Hrvatskoj bit će u nedjelju sunčano, a u pojedinim dijelovima temperature će rasti i do 18 Celzijevih stupnjeva. U kontinentalnom dijelu Hrvatske bit će toplije nego na Jadranu, no u ponedjeljak nas opet čeka obilna kiša.

Krajem tjedna, pak, prema sadašnjim prognozama DHMZ-a, diljem zemlje moguć je i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veljača je posljednji pravi zimski mjesec u godini. Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Zbog toga se i kaže "veljača prevrtača" čime se želi istaknuti da ovaj izraz doista ima i meteorološku podlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo