Slavonka dobila 300.000 kuna za školovanje u Škotskoj

Učenica drugog razreda opće gimnazije Srednje škole u Valpovu Marta Skelac iz Valpova, ove će godine dobiti priliku za ostvarenja velikog sna i školovanje izvan granica Hrvatske.

15.4.2013.
16:47
VOYO logo

Marta Skelac je u konkurenciji 43 učenika iz cijele Hrvatske, jedina iz Slavonije i Baranje prošla na natječaju koji je raspisao Forum za slobodu odgoja i osvojila jednogodišnju stipendiju za školovanje u Škotskoj u iznosu od 300.000 kuna.

Veliki uspjeh 16-godišnje odlikašice bio je i povod za prijam koji su za nju u Gradu Valpovu organizirali gradonačelnik Valpova Leon Žulj i njegov zamjenik Dragan Skelac. Istom prigodom, Marta ih je u pratnji mame Inge upoznala s tijekom cijelog postupka osvajanja stipendije, koju je dobilo samo šest srednjoškolaca iz Hrvatske od kojih će troje ići na školovanje u Sjedinjene Američke Države, a troje u Veliku Britaniju, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo u listopadu prošle godine, kada je svojim odličnim gimnazijalcima razrednica prof. Paula Tomaš Ivandić ponudila sudjelovanje na natječaju za stipendiranje odličnih učenika, kojim im se omogućuje nastavak školovanja u inozemstvu. Marta je od tada, pa do veljače ove godine i dobivanja pozitivnog odgovora, prošla nimalo laganu proceduru brojnih ispita i provjera znanja, no trud joj se ipak isplatio, jer bi od 22. kolovoza ove godine trebala nastaviti školovanje u gradiću u blizini Edinburgha, gdje će tijekom školske godine biti smještena u internatu.

Nedostaje 12.500 kuna

Za odlazak u Škotsku Martina obitelj treba osigurati još 20-ak tisuća kuna za vizu, avionsku kartu, nabavu pribora i opreme...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na financijski nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi njezina obitelj, Grad Valpovo je priskočio u pomoć s iznosom jednogodišnje stipendije od 7.500 kuna. Martina obitelj se nada i da će među njihovim sugrađanima, tvrtkama i organizacijama biti još onih koji će svojim novčanim prilozima pomoći mladoj djevojci, budućoj liječnici, da odlaskom u Škotsku na školovanje ostvari svoj san, ali i svojim uspjesima u svijetu pronese ime grada Valpova i Valpovštine, kao rasadnika brojnih prekrasnih mladih ljudi velikog potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo