Umirovljenici iz Omiša 28 milijuna kuna kazne!

Sud u New Yorku kaznio je Sonju Antičević (67) s 5,7 milijuna dolara kazne zbog sudjelovanja u aferi Reebok, u kojoj je na povjerljivim informacijama zaradila 2,63 milijuna dolara.

1.12.2009.
11:49
VOYO logo

Umirovljena krojačica iz Omiša Sonja Antičević je sa svojim nećakom Davidom Pajčinom, koji radi kao broker u New Yorku, preko povjerljivih informacija došla do 2,63 milijuna dolara vrijednih Reebokovih dionica.

Cijela afera otkrivena je 2005. godine kada je na račun krojačice sjeo iznos veći od dva milijuna dolara. Sonji i njezinom nećaku u prevari je pomogao i Amerikanac Eugene Plotkin. Preko povjerljivih informacija saznali su da će njemački Adidas kupiti Reebok te da će nakon toga cijene dionica vrtoglavo porasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki sud u New Yorku proglasio je Sonju Antičević krivom za sudjelovanje u ilegalnoj trgovini dionica i izrekao joj novčanu kaznu od 5,7 milijuna dolara (27,7 milijuna kuna) – povrat 2,63 milijuna koje je stekla i kazna od 3,8 milijuna.

Pajčin je u siječnju 2008., nakon što je priznao krivnju, bio osuđen na zatvorsku kaznu koje je obuhvatilo vrijeme koje je do tada proveo u pritvoru, piše Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo