UČENICI I PROFESORI IZ RIJEKE STAVLJENI U DVOTJEDNU KUĆNU IZOLACIJU, IAKO SE OSJEĆAJU OK: / Bili su u Milanu na stručnoj praksi

Image
Foto: Facebook

Unatoč činjenici da se dobro osjećaju, oni su boravili u području zahvaćenom koronavirusom pa moraju biti u dvotjednoj kućnoj izolaciji i svaki dan se javljati epidemiologu

28.2.2020.
11:23
Facebook
VOYO logo

U samoizolaciji se našlo 15 učenika i dvoje njihovih profesora iz Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci nakon što su se u utorak vratili iz Milana. Tamo su preko projekta Erasmus+ obavljali stručnu praksu. Učenici i profesori osjećaju se dobro, rekao je za Novi list ravnatelj škole Gojko Miletić. Unatoč činjenici da se dobro osjećaju, oni su boravili u području zahvaćenom koronavirusom pa moraju biti u dvotjednoj kućnoj izolaciji i svaki dan se javljati epidemiologu. Ravnatelj Miletić kaže da je skupa s jednim roditeljem samoinicijativno organizirao autobus kako bi se učenici i profesori vratili.

"Učenici su u Milano otputovali prošli tjedan i tamo su na stručnoj praksi trebali boraviti tri tjedna, no kako je za vikend došla vijest o koronavirusu, odlučeno je da ih se odmah vrati. Cijeli smo ponedjeljak pokušavali organizirati prijevoz i u večernjim satima autobus s dvoje roditelja krenuo je u Milano, a učenici su se u utorak vratili u Hrvatsku. U ponedjeljak smo sve roditelje obavijestili da želimo vratiti učenike u Hrvatsku, a bilo je roditelja koji su predlagali da sami idu po djecu. Međutim, škola je zauzela stav da ih treba organizirano vratiti. Nismo željeli čekati našeg talijanskog partnera, kao i organizatora stručne prakse, koji su planirali povratak učenika tek u četvrtak. Maksimalno smo se angažirali oko toga da ih se vrati odmah", veli ravnatelj za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj kaže da se u školi provode pojačane higijenske mjere prema uputama koje su dala ministarstva kao i Primorsko-goranska županija. Miletić navodi da su učenici maksimalno informirani o mjerama za umanjivanje rizika od zaraznih bolesti i da se postavljaju dodatni dozatori za sapune.

Image
ISPOVIJEST MLADIĆA KOJI JE PRVI OBOLIO OD KORONAVIRUSA: /

'U dva dana postao sam prvi anonimni celebrity'

Image
ISPOVIJEST MLADIĆA KOJI JE PRVI OBOLIO OD KORONAVIRUSA: /

'U dva dana postao sam prvi anonimni celebrity'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike