GORJELO U ZAGORJU / VIDEO U Mokricama u tvrtki Eko-flor ugašen veliki požar: 'Vatrogasci, spasili ste Zagorje. Nije se ponovio Osijek'

Image
Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija/Facebook

Na pitanje ima li kakve ekološke opasnosti ili straha od zagađenja zraka za stanovništvo u blizini, Zapovjednik zagorskih vatrogasaca Sinković je ustvrdio kako smatra da nema.

10.10.2023.
9:00
Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija/Facebook
VOYO logo

Ugašen je požar koji je sinoć negdje iza 23 sata buknuo u krugu tvrtke Eko-flor u Mokricama kod Oroslavja.

Zapovjednik zagorskih vatrogasaca Dražen Sinković, otkrio je za Zagorje.com kako se zapalio usitnjeni, nesortirani otpad, u kojem ima različitih vrsta materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Požar je zatečen u razbuktaloj fazi, ali površinski. I već oko 00:15 h su vatrogasci zaustavili širenje požara i lokalizirali ga. Zadimljenja nije bilo previše tako da se brzo to saniralo i nije došlo do neke velike ekološke katastrofe. Na intervenciji su bili vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Oroslavje i DVD-a Zabok, dakle, sveukupno četrdeset vatrogasaca s osam vozila, rekao je Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li kakve ekološke opasnosti ili straha od zagađenja zraka. za stanovništvo u blizini, Sinković je ustvrdio kako smatra da nema.

Na lice mjesta je stigao i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim zahvaliti vatrogascima što su spasili Hrvatsko zagorje. I što se nije ponovio Osijek, rekao je Šimunić za Zagorje.com.

Što je bio uzrok požara i kako je do njega došlo, u ovom trenutku još nije poznato - znat će se tek nakon policijskog očevida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo