'PARALE' NEBO / U Istri 10.000 udara munja, jedna udarila u groblje i zapalila stablo

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

Usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do 3 sata nisu zabilježene. Na Brijunima je palo 15 mm, u Flengima 14 mm

22.7.2018.
10:56
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

U noći na nedjelju atmosfera je u Istri eksplodirala, a na moru zapadno od poluotoka došlo je do razvoja jakih oluja, javlja portal Istramet.

Pritom su se razvile dvije vrlo snažne oluje, jedna kod Rovinja, a druga kod Umaga. Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost, a u samo dva sata prema Blitzortungu zabilježeno je više od 10.000 udara munja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Petroviji je munja udarila na mjesno groblje gdje je zapalila stablo i izazvala požar. Na svu sreću, prema informacijama s terena vatrogasci su bili na terenu već za 10-ak minuta te je spriječeno širenje vatre na kapelicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto prije 3 sata nevrijeme je zahvatilo i Pulu, a u dijelovima grada nakratko je padala tuča veličine šljive. Kolika je šteta, tek treba utvrditi.

Usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do 3 sata nisu zabilježene. Na Brijunima je palo 15 mm, u Flengima 14 mm, Puli i Rovinju 13 mm, a spomenimo i Buzet s 11 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najjači vjetar zabilježen je u Puli, meteorološka postaja Stoja zabilježila je udar od 70 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo