I njih smo dočekali / Terraneo pojačao line up: Tko još stiže u Šibenik?

Image
Foto: PIXSELL

Organizatori popularnog Terraneo festivala, koji će se održati od 7. do 10. kolovoza u Šibeniku, predstavili su 14 novih glazbenih izvođača.

12.4.2012.
13:40
PIXSELL
VOYO logo

Festival Terraneo, koji će se održati od 7. do 10. kolovoza u Šibeniku, predstavio je danas 14 novih glazbenih izvođača, među kojima su najznačajniji TheRoots, utjecajna američka hip-hop, soul i rap koncertna atrakcija, te StephenMalkmus& The Jicks, novi bend osnivača The Pavementa, kultnog indie-rock sastava iz devedesetih.

Među novim izvođačima, koji dolaze iz redova veterana koji su ostavili dubok trag na sceni, kao i kreativnijih i progresivnijih aktualnih izvođača nove svjetske scene, nalaze se i Parov Stelar Band, The Vaccines, Future Of the Left, Aeroplane, tUnEyArDs, Dan Mangan, Max Tundra, Kandžija, Erotic Biljanand His Heretics, Jarboli, Ola Horhe i The Toronto Drug Bust, objavio je direktor glazbenog programa MateŠkugor na današnjoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parov Stelar Band austrijski je projekt koji kombinira nu-jazz, elektroničku i house glazbu, dok su The Vaccines mladi engelski bend koji je zaradio nominaciju MTV-a za najbolji novi bend te Brit Award nagradu kritike.

Future of the Left je beskompromisni bend iz Walesa koji provokativnim tekstovima i militantnim melodijama stvara gromoglasni post hardcore, dok iza tUnEyArDsa stoji američka kantautorica Merrill Garbus koja uz pomoć bas gitare i saksofona kreira kompleksan spoj indie popa, bluesa, folka i afričke glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza imena Aeroplane krije se Vito de Luca, glazbeni producent, poznat i po remiksevima Grace Jones, koji na svojem debi albumu kombinira disco, elektroniku 80-ih i filmsku glazbu'.

Na Terraneu će svirati i Max Tundra, engleski multi-instrumentalist, pjevač i glazbeni producent koji je uz vlastitu glazbu remiksirao i pjesme za glazbenike kao što su Franz Ferdinand. S obzirom na popularnost američkog folka i kantautorskog izričaja u Hrvatskoj, Terraneo dovodi mladog, talentiranog kanadskog kantautora Dana Mangana', rekao je Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Srbije dolaze Jarboli i Ola Horhe, Sloveniju predstavljaju The Toronto Drug Bust, a domaću scenu zastupaju Kandžija i Erotic biljan & His Heretics.

Direktor festivala LukaPavić kazao je kako Terraneo ponovno organizira bogat ekološki program kojim posjetitelje nastoji usmjeriti, educirati i podići im ekološku svijest. "Ove godine festival će promovirati i društvenu odgovornost i to tako da će se u sklopu festivala biti zaposlen određeni broj nezaposlenih ljudi, osoba s poteškoćama u razvoju, poteškoćama u kretanju kao i liječenih ovisnika", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori tvrde da "odličan glazbeni program, strani i domaći bendovi, dj gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji, ekologija, kupanje, sunce i more - jamče nezaboravni glazbeni festival".

Napominju kako se Terraneo održava u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u pravi mali grad koji zrači posebno prisnom i ugodnom atmosferom, što su potvrdili i publika i izvođači na prošlogodišnjem izdanju festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođači koji su već ranije potvrdili nastup na festivalu su: The XX, The Horrors, Digitalism, The Ting Tings, Friendly Fires, Swans, The Notwist, Anna Calvi, Aeroplane, The Very Best, Golem, Gatuzo, Elemental, Dječaci, Future Islands...

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo