KAO DA JE PROLJEĆE / Božić u Hrvatskoj bit će obilježen južinom i visokim temperaturama: Evo gdje će biti najtoplije

Badnjak djelomice sunčan, uglavnom suh i iznadprosječno topao. Idealan dan za boravak i druženja na otvorenom i šetnje

24.12.2023.
10:38
VOYO logo

Badnje jutro i prijepodne bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Na srednjem i južnom Jadranu i do pretežno vedro, povremeno uz nešto više oblaka. Vjetar na kopnu uglavnom slab, tek u gorju do umjeren jugozapadni, piše Danas.hr.

Na moru slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura između 2 i 4, ponegdje na kopnu i niža. Na moru od 7 u zaobalju do 11 ili 12 na obali i otocima. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Navečer će zapuhati do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVAKO NIKADA NIJE BILO /

Gdje je nestao bijeli Božić? Čak se i Kanađani čude, stručnjak: 'Mislim da je to za mene šok'

Image
OVAKO NIKADA NIJE BILO /

Gdje je nestao bijeli Božić? Čak se i Kanađani čude, stručnjak: 'Mislim da je to za mene šok'

U zaleđu Dalmacije malo oblačnije

U Slavoniji, Baranji i Srijemu drugi dio dana s duljim sunčanim razdobljima. Vjetar uglavnom slab, u noći do umjeren jugozapadnjak. I ovdje iznadprosječno toplo za doba godine.. do 14.

Dalmacija pretežno sunčana, u zaleđu samo malo oblačnije. I u nastavku dana puhat će do umjereno jugo, a temperatura između 14 i 17 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, prolazno s više obala krajem dana. Uz obalu i prema otvorenom moru umjereno jugo, u Lici i Gorskom kotaru jugozapadnjak, navečer s jakim i olujnim udarima. U gorju 12-ak Celzija, uz more koji stupanj više.

Za Božić iznadprosječno toplo

Božić na kopnu djelomice, ponegdje i pretežno sunčan s temperaturama koje će se penjati do 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak tjedna na kopnu bez većih promjena. Promjenjiva naoblaka, uglavnom suho, slab do umjeren jugozapadnjak, jutarnja temperatura između 2 i 5, ponegdje uz maglu.

Dnevni maksimalci između 11 i 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu Božić djelomice sunčan, tek ponegdje s nešto više oblaka, prije svega na sjevernom dijelu.

U utorak, srijedu i četvrtak je oborina malo izglednija duž obale, a tek u petak ponegdje može pasti ozbiljnija kiša. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar s kojim će se živa u termometru penjati do čak 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle Badnjak djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčan, uglavnom suh i iznadprosječno topao. Sve u svemu idealan dan za boravak i druženja na otvorenom, šetnje i obilaženje adventa.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo