SUTRA SPEKTAKL / Sve je spremno za Sinjsku alku, bivši alkar u RTL-u Danas: 'Dočekali smo i da je naš Sinjanin predsjednik'

U RTL-u Danas gostovao je bivši alkar Darko Jadrijević koji je kazao da je ovogodišnja Alka drugačija od prijašnjih

8.8.2020.
19:35
VOYO logo

A prije događaja godine u Sinju - 305. Alke - u ovim trenucima 17 alkara trči Čoju.

Uoči utrke uz pratnju limene glazbe povorka na konjima prošla je središtem grada. 
Događaj za koji Sinjani žive krenuo je još jučer Barom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzbudljivom pripetavanju, nakon što su dvojica alkara imala po šest punata - pogotkom u sridu pobjedu je odnio Ivo Zorica.

"Do jučer sam imao tri pobjede na Bari i tri pobjede na Čoji, znači jučer je bila sedma pobjeda sve skupa i još fali ona zlatna alka za koju se nadam, ako Bog da, da bi mogla bit ove godine, ali kao i sve oje kolege ovisi čiji će bit dan i tko će imati najviše sreće", kazao je pobjednik Bare Ivo Zorica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine je sve drugačije"

U RTL-u Danas gostovao je bivši alkar Darko Jadrijević koji je kazao da je ovogodišnja Alka drugačija od prijašnjih.

"Sve je drugačije od samog početka priprema. Alkari su se vrlo kasno počeli pripremati i imali su samo pet dana na trkalištu, s tim da je bilo gađanja svaki alkar u prosjeku 10 ili 15 puta", rekao je i dodao da je sve trajalo vrlo kratko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanju o dolasku cijelog političkog vrha, Jadrijević je kazao da su u povijesti na Alku uvijek dolazili i kraljevi i carevi i predsjednici. "Evo, dočekali smo i da je naš Sinjanin predsjednik i da će doći na Alku", kazao je. 

Iskreno je rekao da mu nedostaje to što nije na trkalištu nego u publici. "Dosta mi to nedostaje. 50 godina sam tu, od kada sam bio malo dijete od 8. godina do današnjeg dana. I sada, hvala Bogu, nastavlja mi sin", zaključio je Jadrijević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo