'Šuker je pukao i postao uznemireni građanin'

'Vladar toga grada je ministar Šuker i vjerojatno je pukao kada je vidio naše ljude.

16.11.2010.
11:12
VOYO logo

Policija u Velikoj Gorici u ponedjeljak je oko 18 sati privela dvoje aktivista stranke Hrvatski laburisti, koji su uz prometnicu držali transparent "Potrubi za radnik, a ne rob". Riječ je o akciji te stranke koja od utorka počinje u 14 gradova naše zemlje, a kojom se želi probuditi društvenu solidarnost s radnicima koji rade, a ne poštuju se njihova radnička prava.

Dvoje aktivista uhićeni su, kako nam je kazao predsjednik stranke Dragutin Lesar, jer su uznemirili građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam nazvao policiju, rekli su mi da su građani bili uznemireni našom parolom, te da su tražili intervenciju. A potom su mi rekli i da smo trebali prijaviti skup. No, budući da su oni priveli dvoje ljudi, a skupom se smatra njih 20, pojasnio sam kako za prijavu skupa nije bilo potrebe", prepričao nam je razgovor s policijom Lesar, dodajući kako su nakon toga aktivisti pušteni.

Je li Šuker bio uznemiren?

Šef stranke Hrvatski laburisti smatra kako događaj ima političku pozadinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vladar toga grada je ministar Šuker i vjerojatno je pukao kada je vidio naše ljude. I postao 'uznemireni građanin'", napisao je Lesar na službenim stranicama stranke.

Za Danas.hr je dodao i kako ga baš zanima hoće li u drugim gradovima građani biti tako uznemireni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcijom koju Hrvatski laburisti provode od utorka u 14 gradova, kako pojašnjavaju, želi se upozoriti na radnike koji rade a ne primaju plaće, kojima poslodavci ne plaćaju doprinose, koji rade neprijavljeni, koji umjesto plaće primaju minimalac ili bonove, koji moraju raditi i do 80 sati prekovremeno, koji rade nedjeljom i praznicima, koji sklapaju ugovore o radu na određeno vrijeme već pet-šest godina, kojima poslodavci od plaće uzimaju rate kredita ali ne uplaćuju bankama...

To je, kažu, tek jedna od akcija koje će pokrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011160014006 arti-201010250411006

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo