STRAVA NA JEZERU: / 'Pokušao je uhvatiti ruku prijatelju ispod kojeg je pukao led i koji se utapao u vodi'

'U početku sam mislio da se djeca ondje igraju i krenuo sam ih potjerati da ne bi upali u vodu.

20.2.2015.
20:29
VOYO logo

Samo je pukom srećom protekloga tjedna na bajeru na Jugu 2 u Osijeku izbjegnuta tragedija kad je u hladnu vodu upao devetogodišnji dječak. Pribranošću njegovog vršnjaka koji je dozivao pomoć dječak se nije utopio. O hrabrom potezu dječaka ubrzo je saznala i njegova škola, ali i susjedi u okruženju, a devetogodišnjak danas kaže kako ima svog osobnog heroja. Uplašen, ali dovoljno pribran da ne napusti prijatelja koji je upao u duboku vodu, hrabri učenik danas kaže kako su obojica imali sreće.

Ribič priskočio u pomoć i spasio dječaka

Cijela je drama sretno završila zahvaljujući 69-godišnjem Jerku Troskotu, pecarošu koji redovito dolazi na bajer, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu izbrisati lik prestrašenog i promrzlog dječaka

"U početku sam mislio da se djeca ondje igraju i krenuo sam ih potjerati da ne bi upali u vodu. No, onda sam vidio da jedan dječak neuspješno pokušava uhvatiti ruku dječaka ispod kojeg je pukao led i koji se utapao u vodi koja je toga dana bila bar –5 Celzijevih stupnjeva. Odmah sam skočio u vodu, ali ga nisam mogao izvući sam pa sam vikao da mi netko pomogne. Uhvatili smo se za šipku i potom sam devetogodišnjaka na leđima izvukao iz bajera. Njegove tenisice i danas ondje plutaju. Da se tako nije odigralo, mislim da bi mu srce puklo u toj ledenoj vodi", kroz plač se prisjeća se Troskot. Ističe, ni danas ne može izbrisati lik prestrašenog i promrzlog dječaka koji, kaže, nije mogao niti govoriti nakon što ga je izvukao iz hladne vode, i to na mjestu gdje je duboka oko metar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo