skandal pred izbore / Splićani i pravnici o 'seks aferi' tamošnjih političara. 'Izbori će završiti prije ove trakavice'

Protukandidati Ivice Puljka koriste aferu za skupljanje političkih poena, građani su podijeljeni, a policija i državno odvjetništvo istražuju - ima li elemenata kaznenog djela?

14.6.2022.
19:00
VOYO logo

"Seks afera" i dalje je glavna tema u Splitu, koji za desetak dana izlazi na prijevremene izbore. To je već treća afera stranke Centar u svega godinu dana. Hoće li utjecati na rezultate izbora - pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti već 26. lipnja.

"Svaka afera utječe na te izborne rezultate, a opet - di ima dima, ima i vatre", kaže Petar Donjerković iz Splita. Sugrađanin Marko Klarić dodaje da je Split nepredvidiv grad. "Sami ste rekli da ni pjevanje ustaških pjesama nije utjecalo, a očekivalo se da će utjecati", kazao je Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZASTUPNICI, ŽUPANI... /

Split trese seks afera, ali Baričić i Ivošević nisu jedini: Hrvatski političari u seks skandalima

Image
ZASTUPNICI, ŽUPANI... /

Split trese seks afera, ali Baričić i Ivošević nisu jedini: Hrvatski političari u seks skandalima

"A čuja san da je u pitanju jedna maloljetnica i da je u pitanju lažni profil, pa sad je li čovika nasadilo, ko bi to zna", kazao je Zoran Krvavac iz Splita.

To bi trebala utvrditi istraga u koju se uz policiju uključilo i Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici će u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provesti cjelovito kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će se utvrditi sve okolnosti i činjenice, odnosno utvrditi je li u navedenoj komunikaciji došlo do počinjenja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili po prijedlogu", objašnjavaju iz policije.

Pravnici tvrde, izvidi idu u dva smjera - jesu li sestre s kojima su Luka Baričić i Bojan Ivošević komunicirali fiktivne ili stvarne osobe, te je li netko iskoristio osobne podatke, odnosno hakirao nečiji osobni profil?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što možemo reći u kontekstu ovih događanja da će zapravo najprije završit ovi izbori, a što se tiče eventualne neke pravosudne trakavice pitanje je kada će to sve završit, ako do toga i dođe", tvrdi odvjetnik Damir Primorac.

Akteri prijevremenih izbora u Splitu i danas u utrci za svaki glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo mi biti ti koji će zadavat ritam i zadavati tempo. Oni koji budu spremni nas podržati u vođenju kvalitetne politike, politike bez afera, bez korupcije, bez namještanja namještaja su dobrodošli", kazuje Josip Markotić, kandidat Mosta za gradonačelnika Splita.

Uz formalno predstavljanje programa, pokoja riječ i o aferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politička se situacija u Splitu sad svela na to tko se s kim dopisuje, ali građane to ne zanima tko se s kim dopisuje. Njih zanima gdje je 200 milijuna kuna poreza na potrošnju u zadnjih 20 godina", tvrdi Aris Zlodre, kandidat Domovinskog pokreta.

A sve što se dogodilo, ocijenit će Splićani na prijevremenim izborima koji nas očekuju već za dvanaest dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo