FOTO: / Snježni prekrivač u planinama, evo što nas još čeka ovaj tjedan

Nakon nekoliko ugodnih tjedana i pravog proljetnog vremena, u planinskim područjima Like i Gorskog kotara pao je - snijeg. Snježnog pokrivača ima i na Biokovu.

24.3.2014.
14:07
VOYO logo

Po podacima DHMZ-a, snijega najviše ima na Zavižanu (20 cm) te u Parg-Čabru (1 centimetar). No, fotografije s terena pokazuju da se zabijelio i Platak, s kojeg vam donosimo nekoliko fotografija proljetne snježne idile. Također, meteorolozi najavljuju i da se potkraj ponedjeljka i u noći na nadmorskoj visini iznad 700 metara očekuje još snijega.

Ružno je vrijeme u ponedjeljak rano ujutro pogodilo i Rijeku, koja se našla pod jakom tučom koja je zabijelila ulice pojedinih kvartova. Tuča je oko 13.20 sati pala i u pojedinim dijelovima Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi kažu da će u utorak na kopnu biti promjenljivo tek ponegdje uz malo kiše, a zatim djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku i uglavnom suho, uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutra će biti svježa, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 15 stupnjeva Celzijevih. Na moru će pak u u utorak još mjestimice biti kratkotrajnih pljuskova, osobito u Dalmaciji. U srijedu će biti suho i djelomice sunčano, a u četvrtak će uglavnom na srednjem i južnom Jadranu ponovo lokalno biti pljuskova. Puhat će umjerene do jaka bura i istočnjak, a na južnom dijelu i jugo. Temperatura zraka uglavnom od 14 do 17 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo