JE LI BILO SUKOBA INTERESA? / Slučaj Mercedes drugi tjedan pred Povjerenstvom. Žalac novinarima: 'Izgovorili ste tolike laži...'

Žalac je pred Banskim dvorima izjavila da nije u njezinom vlasništvu niti u najmu njezine obitelji luksuzni Mercedes E klase

20.3.2019.
13:35
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će početkom sljedećeg tjedna razmotriti slučaj luksuznog Mercedesa parkiranog u dvorištu ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac, odgovorili su RTL-u iz Povjerenstva.

Slučaj drugi tjedan pred Povjerenstvom

Na upit RTL-a, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odgovorilo nam je da će u "razmotriti ima li u objavljenim informacijama elemenata koji upućuju na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa ili načela obnašanja javnih dužnosti na radnom sastanku koji će se održati početkom sljedećeg tjedna s obzirom da je većina članova Povjerenstva trenutno službeno odsutna". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za osobni automobil marke Mercedes E klase koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima koji je, prema medijskim natpisima, u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njeni roditelji na temelju ugovora o najmu, ovim putem obavještavamo Vas da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotriti ima li u objavljenim informacijama elemenata koji upućuju na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa ili načela obnašanja javnih dužnosti na radnom sastanku koji će se održati početkom sljedećeg tjedna s obzirom da je većina članova Povjerenstva trenutno službeno odsutna", odgovorili su RTL-u iz Povjerenstva.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti je u mom vlasništvu, niti je u najmu obitelji Žalac"

Ministrica Žalac danas je pred Banskim dvorima izjavila da nije u njezinom vlasništvu niti u najmu njezine obitelji luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, koji je bio je parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima.

"Niti je u mom vlasništvu, niti je u najmu obitelji Žalac. Ja kao ministrica u Vladi odgovaram za sve što sam unijela u imovinsku karticu prije, jučer, danas, sutra, prekosutra", izjavila je Žalac i dodala kako ništa ne skriva te da će javnost sve dobiti na uvid. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mediji lažu"

Novinare je upitala zašto bi unijela u imovinsku karticu nešto što nije u njezinu vlasništvu, te im obećala kako će na uvid dobiti ugovor o najmu, "točno sve, primanja od mojih roditelja".

Mediji vrše atak na mene, lažu, ne želim u to uvlačiti roditelje. "Zbilja ne razumijem čemu ovo sve. Zašto bi na atak, koji vrše mediji na mene, moje roditelje uvlačila u nešto. Mogao je biti parkiran auto od mojeg susjeda", kazala je Žalac. Novinarima je poručila kako o njoj iznose laži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliku količinu laži ste izgovorili od prošle subote. Kad bih ja išla svaki dan demantirati sve što vi govorite, to bi trajalo unedogled. Sve ćete dobit na uvid, ništa ne skrivam", rekla je i naglasila kako se radi o napadu jednog medija na nju o čemu će, kaže, također progovoriti. 

Jedini mi je grijeh što mi je istekla vozačka dozvola. Ustvrdila je kako je njezin jedini grijeh to što joj je istekla vozačka dozvola, vezano uz nedavnu prometnu nesreću u Vinkovcima kada je automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu koja je istrčala na cestu, istaknuvši da je platila kaznu za to, kao i svi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo