SKANDAL NA NORIJADI U SL. BRODU / Razrednici nakon ustašluka maturanata izrečeno upozorenje s mogućnošću otkaza, policija i dalje provodi izvide

Image
Foto: SBplus / društvene mreže

'Odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu', izvijestio je ravnatelj Industrijsko obrtničke škole u Slavonskom Brodu

31.5.2022.
22:39
SBplus / društvene mreže
VOYO logo

Ravnatelj Industrijsko obrtničke škole (IOŠ) u Slavonskom Brodu Luka Mladinović izrekao je pismeno upozorenje s mogućnošću otkaza i uskratio pravo na razredništvo profesorici hrvatskog jezika Ines Romanjek.

Mjera je izrečena razrednici završnog razreda koji se za maturantsku priredbu prošlog tjedna kostimirao u crne majice s natpisom CNC IOŠ "ZA NORIJADU SPREMNI". Učenici su nosili i maskirne hlače i crne beretke, a s razrednicom su se zajednički fotografirali tako da je dio učenika imao visoko podignutu desnicu u zrak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razrednici uskraćeno razredništvo

"U svrhu rješavanja slučaja objave fotografije maturanata Industrijsko–obrtničke škole od 25. svibnja, na kojima su pojedini učenici u neprimjerenom pozdravu, a nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika, odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu", izvijestio je ravnatelj u dopisu medijima.

Dodao je da nastavnica od školske godine 2022./2023. više neće moći aplicirati na razredništvo niti jednog razrednog odjela u Industrijsko-obrtničkoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se ispričao medijima i izrazio žaljenje, u svoje osobno ime i u ime Industrijsko-obrtničke škole, zbog neprimjerenih verbalnih istupa pojedinih djelatnika škole "isprovociranima uzbuđujućim i uvredljivim naslovom objavljenim na portalu Sbplus".

Image
USTAŠLUK U SLAVONSKOM BRODU /

Maturanti pozirali u crnim uniformama ruku dignutih u Hitlerov pozdrav, profesorica ih oduševljeno gledala

Image
USTAŠLUK U SLAVONSKOM BRODU /

Maturanti pozirali u crnim uniformama ruku dignutih u Hitlerov pozdrav, profesorica ih oduševljeno gledala

Osude vizualne aluzije na ustaški režim

Niz javnih osuda izazvala je zajednička fotografija koju je objavila razrednica Nives Romanjek na kojoj se smješka dok dio učenika drži visoko u zrak podignutu ruku. I sama profesorica na fotografiji je bila u istom kostimu kao i učenici, bez beretke. Vizualna aluzija na ustaški režim javno je osuđena nakon što je fotografija završila na stranicama medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svako povezivanje s ustaškim režimom odmah je osudio je ravnatelj škole, a priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je najoštrije osudilo slučaj te zatražilo očitovanje škole.

Neki djelatnici škole i roditelji napali novinarku

Potom je postupak profesorice oštro osudila i pročelnica Odsjeka za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko-posavske županije Anica Vukašinović. U slučaj se također uključilo Hrvatsko novinarsko društvo te stalo u obranu novinarke portala sbplus.hr Željke Gavranović koju je u krugu škole verbalno napao dio djelatnika i roditelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava brodsko-posavska i dalje provodi izvide po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, vezano uz ovaj slučaj. Za Hinu je u utorak informaciju potvrdila glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo