ŠKORO U SKANDALU: / Snimio predizborni spot s reperom koji veliča nacizam i pjeva 'se*em se na drotove'; Sad kaže: 'Nisam ga provjeravao'

Image

Danas je Škoro objavio da će povući spot jer, navodno, nije znao da je reper,

26.4.2021.
14:46
VOYO logo

U petak je Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba, premijerno objavio na svojoj Facebook stranici predizborni spot "Grad za sve nas" koji je snimio s reperom Zizijem.

"Uz pomoć dragog Zizi-a pretočio sam u pjesmu sve ono što osjećam prema Zagrebu u kojem sam stvorio dom, obitelj i koji jako volim", napisao je Škoro. U pjesmi, među ostalim, spomenuti Zizi pjeva, to jest repa: "ljubavi daješ toliko da ti ne mrem odolit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO PREDAO KANDIDACIJSKE LISTE: /

'DP ima veliku šansu, mi nismo kompromitirani ljudi; Komentirao i Beroševu aferu

Image
ŠKORO PREDAO KANDIDACIJSKE LISTE: /

'DP ima veliku šansu, mi nismo kompromitirani ljudi; Komentirao i Beroševu aferu

Image

O Ziziju jedino zna da je sin ratnog vojnog invalida

No, kako piše RTL.hr, danas je Škoro objavio da će povući spot (što je u međuvremenu i učinio na Facebooku) jer, navodno, nije znao da je reper, kojeg je prethodno oslovio s "dragi Zizi" inače sklon koketiranju s nacističkim simbolima i nekim suspektnim političkim stavovima. U pjesmi "After na krovu", za koju spot možete pogledati OVDJE, dotičnom se u krupom planu vidi istetovirani orao na prsima, koji stilski podsjeća na grb Trećeg Reicha, ali bez svastike u kandžama ptice.

Škoro je novinarima na tiskovnoj konferenciji kazao da nije znao za ove detalje te da jedino što zna o Ziziju jest da je riječ o sinu hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida. Dodao je da ga "nije provjeravao" i da nije upoznat s reperskom supkulturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spomenutoj pjesmi "After na krovu" koju supotpisuje Zizi, čuje se niz rasističkih i seksističkih opaski poput "mame s Remize", "droljice" ili "trganje himena". Nekoliko stihova posvećeno je i policajcima, primjerice "se*em po drotovima" ili "pucam po njima kao Pablo Escobar".

Škoro daju otkaz šefu multimedije u kampanji

"U svemu što u životu radim krećem s premisom dobra. Tako sam i krenuo u suradnju s mladim reperom Zvonimirom. Nisam pratio njegov raniji rad, niti sam razmišljao na način da bi u njegovom stvaralaštvu bilo nečega spornog. Sreli smo se sasvim slučajno i napravili smo zajednički odličnu pjesmu o Zagrebu koristeći dva glazbena žanra. Sama činjenica da se radi o mladom i talentiranom glazbeniku, ujedno i sinu hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata, za mene je bila dovoljna da mu pružim ruku suradnje. Također su mi rekli da je aktivan u humanitarnim akcijama u pomoći bolesnima, a bio je i na Banovini gdje je pomagao potrebitima nakon potresa. Domovinski pokret je razriješio dužnosti voditelja multimedije jer i na taj način želimo pokazati da će svatko, sukladno ovlastima snositi odgovornost na svim razinama", objavio je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo