SKANDALOZNO: / Nasilnik dječaku u školi nanio takve ozljede da su mu na operaciji spašavali nogu, a što predlaže škola? Ovo je strašno

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Od početka drugog razreda svaki dan sjedi sa sinom na nastavi, a škola koja ni na koji način nije kaznila zlostavljača, želi se riješiti žrtve

8.10.2019.
22:10
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U travnju u jednoj splitskoj školi učenik prvog razreda, od ranije poznat po nasilnom ponašanju, nanio je teške tjelesne ozljede prvašiću. Udario ga je tako da mu je pukao mišić na nozi koja je spašena zahvaljujući ažurnosti i trudu liječnika u bolnici. Škola, kako dokazuje nalaz inspekcije, o događaju nije izvijestila nadležna tijela.

"Ja njega nisam vidio i puknuo me iza leđa u nogu", kazao je dječak 11. rujna. A tukao ga je, kaže, i prije, i to više puta: "Šaka u nos, noge u trbuh...", opisuje napadnuti dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude gora, majka dječaka koji je srećom uspio zadržati nogu, tvrdi kako su dječaku koji joj je teško ozlijedio sina rekli tek da bude dobar te mu kupili čokoladicu.

Image
PRVAŠIĆA UDARIO NASILNI UČENIK, SPAŠAVALI MU NOGU NA OPERACIJI, A ŠKOLA SVE ZATAŠKALA: /

'Dali su mu čokoladicu i rekli da bude dobar'

Image
PRVAŠIĆA UDARIO NASILNI UČENIK, SPAŠAVALI MU NOGU NA OPERACIJI, A ŠKOLA SVE ZATAŠKALA: /

'Dali su mu čokoladicu i rekli da bude dobar'

Majka mora s njim sjediti na nastavi

Od početka ove godine, ozlijeđeni dječak u školu ide u pratnji majke koja s njim sjedi i na nastavi. Majka sustavu više ne vjeruje, a da je njen strah opravdan najbolje pokazuje to što je prisiljen i dalje sjediti u istom razredu kao i njegov zlostavljač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnuti dječak plaši se zlostavljača. Mokri u krevet, ima migrene i ide k psihologu.

Nasilnik nastavlja jednako

"Nasilnikovo ponašanje nije se promijenilo i moje dijete je i dalje u paničnom strahu. On je njega čak pratio u WC, čekao ga ispred vrata da izađe", žali se dječakova majka za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za školu, koja nasilniku nije izrekla nikakvu pedagošku mjeru te ga čak nije premjestila u neki drugi razred, rješenje je jednostavno - pretučeni dječak koji samo zahvaljujući liječnicima nije izgubio nogu trebao bi se obrazovati kod kuće.

"Niti ja, niti liječnica školske medicine, niti psihologica nismo pristale zato što su rekli da je to kontraproduktivno za dijete. Takva nastava se organizira samo za djecu koja imaju teške dijagnoze", rekla je majka kojoj ne preostaje ništa drugo nego da svaki dan ide sa svojim prestravljenim sinom u školu i sjedi s njim na nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da ni u ponedjeljak nije bilo nastave, škola ne odgovara na pozive, a i kada se uspije, ravnateljica tvrdi da je sve što je trebala već rekla.

No majka ne odustaje i slučaj je prijavila ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenut je inspekcijski postupak kako bi se utvrdile sve činjenice. Dodatno, Agencija za odgoj i obrazovanje imat će stručno-savjetodavni posjet školi u kojem će analizirati situaciju te dati preporuke za rad i pratiti situaciju", poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo