ŠEF ZAGREBAČKE SKUPŠTINE ZAVAPIO: / 'Na Savici ima mjesta i za crkvu i za park, ne moramo ići jedni na druge'

Image

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić tvrdi da mjesta na Savici ima i za crkvu i za park.

3.10.2016.
12:17
VOYO logo

Na Savici ima mjesta i za crkvu i za park. Ustvrdio je to predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić reagirajući na prosvjede mnogobrojnih građana na gradnju crkve bl. Alojzija Stepinca u tom naselju, piše N1.

Dao punu podršku vjernicima

"Kao Zagrepčanin, ali i kao praktični vjernik osjetio sam potrebu reagirati na protivljenje gradnji crkve koja je za vjernike sveto mjesto i mjesto susreta", kazao je Mikulić dodajući kako vjeruje da se s nadležnim gradskim uredom može pronaći dovoljno mjesta i za park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto moramo biti tako isključivi jedni prema drugima?! Ta na Savici postoji mjesta i za crkvu i za park! Zbog toga punu podršku dajem i vjernicima koji će se večeras okupiti na molitvi na parceli na kojoj bi trebala biti buduća crkva, ali i želim pozvati one koji se protive izgradnji crkve, odnosno priželjkuju park, da ustraju u svojem izražavanju potrebe za parkom. No, uz to moram dodati da nema potrebe da idemo jedni na druge i jedni protiv drugih.

Crkva veličine Esplanade

Zaključno, jedno ne isključuje drugo. Gradnja crkve ne isključuje gradnju parka. Ovo je moj javni poziv, apel da zajedno tražimo rješenja koja će unaprijediti zajednički život, a ne koja će ga narušavati", kaže Mikulić pozivajući na pomirbu i traženje pronalaženja zajedničkog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, crkva je usprkos protivljenju velikog dijela stanovnika Trnjanske Savice, Društva arhitekata Zagreba, Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata te brojnih građana Zagreba, dobila lokacijsku dozvolu za gradnju u parku na Savici. Riječ je o objektu veličine hotela Esplanade.

Image
PROSVJEDNICI NA SAVICI VIKALI BANDIĆU: /

'Vrati se u Remetinec! Ti si neprijatelj naše djece!'

Image
PROSVJEDNICI NA SAVICI VIKALI BANDIĆU: /

'Vrati se u Remetinec! Ti si neprijatelj naše djece!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo