Savjetnica predsjednika Josipovića demantira Net.hr, a sama napisala da ima 17.000 kn plaću

Zrinka Vrabec Mojzeš, bivša savjetnica u Uredu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, reagirala je na tekst Net.hr-a i tvrdi da njezina plaća nije 17.445, kako je objavljeno, već 15.600 kuna.

25.2.2015.
12:22
VOYO logo

Nesporazum oko plaće Josipovićeve savjetnice jednostavno je objasniti. Jedina javno dostupna imovinska kartica Zrinke Vrabec Mojzeš, bivše savjetnice za društvena pitanja nalazi se na službenoj web stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

https://www.sukobinteresa.hr/ik/old/3/9/3/6/3009369310109.pdf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznos plaće Zrinke Vrabec Mojzeš, koju je valjda sama unijela u tu karticu, iznosi 17.000 kuna neto. Kartica je iz 2011. Zanimljivo, većina njezinih bivših kolega iz Ureda predsjednika, u mandatu Ive Josipovića, uopće nema zabilježene iznose njihovih primanja.

Istodobno, podatak iz 2010., objavljen na portalu Index, uglednog autora, od HND-a nagrađenog istraživačkog novinara Ilka Čimića, spominje iznos od 17.445 kuna neto. I drugi javno dostupni članci o toj temi spominju prilbližno isti iznos plaće savjetnice Vrabec-Mojzeš. Te podatke gospođa Vrabec-Mojzeš nije demantirala. Do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo s velikom dozom sigurnosti pretpostaviti da je gospođa Vrabec-Mojzeš, u određenom razdoblju svog mandata koji je trajao od 2010, primala plaću od 17 tisuća kuna za složene poslove vođenja odjela za društvene djelatnosti, a pogotovo organiziranje druženja širih društvenih slojeva s bivšim šefom države, poznatijih pod egidom ‘Kava s građanima na Pantovčaku.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo