Raspad liberala: Adlešič odlučila napustiti HSLS

15.7.2010.
0:46
VOYO logo

Đurđa Adlešič napušta HSLS, a jedan od razloga je i činjenica da se upravo njezina bjelovarska baza pobunila protiv HSLS-ove odluke o napuštanju HDZ-ove koalicije.

arti-201007120476006U utorak navečer bjelovarski HSLS imao je sjednicu na kojoj se ustali protiv izalaska stranke iz Vlade. Stoga je Antun Korušec idućeg jutra izašao iz stranke iako je samo par sati ranije tvrdio kako to neće učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridružio se ipak Ivanu Čehoku i bivšem HNS-ovcu Zlatku Horvatu koji su objavli da će podržavati Vladu u Saboru. Poslijepodne je stigla vijest kako zbog svojih ljudi iz Bjelovara i Adlešič odlazi iz HSLS-a.

Prije samo pet dana predsjednik HSLS-a Darinko Kosor tvrdio je kako neće doći do raskola stranke niti većih odlazaka zbog odluke o napuštanju koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se Adlešič ipak dvoumi oko ranijeg stava kako će ostati vjerna stranci te se vratiti ili u saborske klupe ili otići za savjetnicu na Pantovčak dalo se naslutiti već u ponedjeljak oko podne. Tada je premijerka medijima najavila da Adlešič ''ostaje u Vladi do 1. kolovoza jer mora zavšiti neke projekte''.

Također se tijekom srijede pojavila i špekulacija kako će stranku napustiti i ugledni zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković. Međutim, u kratkom telefonskom razgovoru on je to demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liberali očito mijenjaju svoja mišljenja iz sata u sat, pa je tako i Dabiša Bučanac, član Uprave Plinacroa, navodno najavio izlazak iz stranke iako je dan ranije tvrdio kako ostaje će ostati vjeran HSLS-u, piše Jutarnji list.

Prethodni članak:

arti-201007140035006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo