"sara želi hodati" / Priključite se humanitarnoj akciji: Evo kako možete pomoći Sari da napravi svoje prve korake

Image
Foto: Press

Sara Babić je vesela, jedanaestogodišnja djevojčica, no Sara je i dijete s višestrukim teškoćama

19.1.2019.
9:30
Press
VOYO logo

Samohrana majka Marijana Babić prije dva mjeseca pokrenula je humanitarnu akciju “Sara želi hodati” kako bi pomogla svojoj jedanaestogodišnjoj kćerki Sari te joj omogućila  kvalitetniji i samostalniji život.

Sara Babić je vesela, jedanaestogodišnja djevojčica, no Sara je i dijete s višestrukim teškoćama. Cerebralna paraliza, elementi autizma, slabovidnost i epilepsija, samo su neke dijagnoze koje Sari onemogućavaju normalno djetinjstvo. Unatoč tomu, Sara ima veliki potencijal da prohoda, barem par koraka samostalno. U tome joj mogu pomoći jedino terapije koje zahtijevaju mnogo novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana je samohrana majka sa statusom njegovatelja, koja i sama boluje od lupusa, reumatskog artritisa, Hashimotova sindroma i hipertireoze. Marijana želi svojoj kćeri priuštiti najbolji mogući život koji ona zaslužuje. Sari su potrebne svakodnevne terapije, a to zahtijeva puno vremena, truda ali i puno novca. 

"Naš se život od prvog dana sastoji od vježbi, terapija, liječnika i bolnica. Tijekom tjedna Sara ide u posebnu školu na Goljak, a nakon toga na terapije uz pomoć konja. Doma se vraćamo tek u večernjim satima", govori Sarina majka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve troškove potrebno 250 tisuća kuna

Prije pola godine, Marijani su rekli da bi svakodnevno terapijsko jahanje, u kombinaciji s drugim terapijama, moglo pomoći Sari, što je nakon početka terapijskog jahanja i sama primijetila:

"Sara puno više govori, sama se spušta niz krevet i može koračati uz pridržavanje. Cilj nam je da samostalno stoji i napravi par koraka uz pomoć hodalice te da sama može ići na WC. Prije terapija, kada bih Saru stavila na krevet, ona bi ostala bespomoćno ležati. Ako nastavimo s terapijama uz pomoć konja, stručnjaci su rekli da bi Sara mogla uskoro samostalno stajati, čak i prohodati. Međutim, financijski  je to nemoguće izdržati", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve troškove liječenja i terapija za Saru tijekom sljedeće tri godine majci je potrebno, njoj nezamislivih, 250 tisuća kuna.

Stoga je majka pokrenula humanitarnu akciju “Sara želi hodati” koju su odobrila nadležna tijela Grada Zagreba (evidencijska oznaka: GZG-HA/LD-18-55), a koja se provodi do 8. veljače 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je donacijama prikupljeno više od pola  potrebnoga iznosa, stoga Marijana moli sve ljude dobre volje da pomognu Sari, onoliko koliko mogu, na IBAN: HR9323600003117977463, SWIFT: ZABAHR2X (za inozemne uplate).

Sva se financijska sredstva izravno uplaćuju na žiro račun humanitarne akcije “Sara želi hodati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo