PREDSJEDNICA NEMA RAZLOGA ZA SLAVLJE, ALI NETKO DRUGI IMA: / Pogledajte tko je sada drugi najpozitivniji hrvatski političar

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je prošloga mjeseca imala podršku 54 posto birača, u travnju je potpora radu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović pala na 49 posto ispitanika.

26.4.2018.
19:52
PIXSELL
VOYO logo

Sudeći prema rezultatima redovitog istraživanja Dnevnika Nove TV, Crobarometra, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nema razloga za zadovoljstvo jer potpora njezinom radu pada već treći mjesec zaredom. Nakon što je prošloga mjeseca imala podršku 54 posto birača, u travnju je potpora njezinom radu pala na 49 posto ispitanika. U ožujku je onih koji ne podržavaju njezin rad bilo 37 posto, a sada ih je 40 posto, dok 11 posto ispitanika ne zna što da misli o njoj, U tri mjeseca ona je doživjela pad potpore od osam postotnih poena.

No, za utjehu, Grabar-Kitarović i dalje ima potporu većine HDZ-ovih birača - njih 79 posto - no i tu je dosta izgubila jer ju je u ožujku podržavalo 87 posto birača HDZ-a. Predsjednici daje potporu 68 posto birača Mosta te 48 posto birača Živog zida. Kao zanimljivost, valja istaknuti da je njezin prethodnik, Ivo Josipović, u travnju 2013. godine u istraživanju Crobarometra uživao potporu čak 70 posto građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BERNARDIĆ U PROBLEMIMA: /

Ivan Vilibor Sinčić je popularniji od njega, čak i u očima birača SDP-a

Image
BERNARDIĆ U PROBLEMIMA: /

Ivan Vilibor Sinčić je popularniji od njega, čak i u očima birača SDP-a

Image

Predsjednica i dalje kod većine birača ima najbolji dojam - 63 posto u travnju, ali za tri posto manje nego u ožujku. Negativan dojam o njoj ima 29 posto građana ili jedan posto više nego mjesec dana ranije. Kao i prošloga mjeseca, premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nema razloga za zadovoljstvo, iako se negativan dojam o njemu nije pogoršao - 49 posto ispitanika imalo je o njemu negativan dojam i u ožujku, kao i sada, u travnju, no postotak onih s pozitivnim dojmom o njemu sada je 40 posto u odnosu na 44 posto iz ožujka.

Image

Ivan Vilibor Sinčić odmah je iza Kolinde Grabar-Kitarović. On pobuđuje pozitivne dojmove kod 51 posto ispitanika, a trećina ispitanih ima o njemu negativan dojam. I Božo Petrov je u travnju izazivao više pozitivnih nego negativnih dojmova birača. O njemu se pozitivno izrazilo 45 posto ispitanika, a negativno njih 40 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Bernardić već dugo muku muči sa stvaranjem pozitivnog dojma. O njemu u travanjskom Crobarometru negativan stav ima 54 posto građana - dva posto manje nego u ožujku - ali se smanjio i broj onih koji o šefu SDP-a imaju pozitivan dojam - s 28 posto u ožujku na 26 posto u ovom mjesecu.

Image

HDZ-ovim biračima i dalje je najpopularnija Predsjednica Republike s 89 posto potpore, potom slijedi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s potporom od 86 posto, a na trećem mjestu je Milan Bandić o kojem 72 posto birača HDZ-a ima pozitivan dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kod SDP-ovih birača prvo mjesto popularnosti dijele Ivan Vilibor Sinčić i Anka Mrak Taritaš sa 61 posto potpore, a tek je na trećem mjestu Davor Bernardić o kojem 55 posto birača SDP-a ima pozitivan dojam. Bernardić je uspio čak srozati rejting i među biračima svoje stranke - prošloga mjeseca uživao je potporu 63 posto birača SDP-a, a sada se ta potpora strmoglavila na 55 posto.

Image

Kod birača Mosta pak prvo mjesto po popularnosti dijele Božo Petrov i Kolinda Grabar-Kitarović s potporom od 80 posto, a na trećem je mjestu Milan Bandić s potporom od 58 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kod Živog zida apsolutni lider je Ivan Vilibor Sinčić jer o njemu pozitivno misli 92 posto birača te stranke. Na drugom je mjestu predsjednica Republike o kojoj 59 posto birača Živog zida ima pozitivan dojam, a na trećem je mjestu Božo Petrov o kojem pozitivno misli 54 posto građana.

Image

Što se tiče ocjena koju su ispitanici dali institucijama države, Ured Predsjednice i dalje ima najbolje ocjene u odnosu na Vladu i Sabor. U tom trolistu, Ured Predsjednice dobio je izvrsnih 2,93 odnosno solidnu trojku, s tim da je pokvario ocjenu iz ožujka kada je bila 2,98. Vlada ima kod građana ocjenu za prolaz - 2,3 što je na razini one iz ožujka. Tradicionalno, najgoru ocjenu dobiva Hrvatski sabor. Ispitanici su zakonodavno tijelo ocijenili s "jedva dvojkom" odnosno ocjenom 1,84 što je neznatno bolje u odnosu na ožujak kada je ocjena Saboru bila 1,81.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PLENKOVIĆ SE NATEZAO S KONZERVATIVCIMA, A SDP POKUŠAO PROFITIRATI: Da su danas izbori, evo tko bi pobijedio

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo