Potrošio 2.500 kn samo na prijave za posao, unatoč prednostima nitko ga ne želi

U posljednjih godinu dana 32-godišnji grafičar samo je na slanje molbi za posao potrošio je oko 2.500 kuna, no posao nije dobio.

14.3.2014.
7:55
VOYO logo

Ovog nezaposlenog grafičara s položenim vozačkim ispitom i informatičkim znanjem te osmogodišnjim stažem u raznim trgovačkim lancima nitko ne želi zaposliti.

Najveći problem vidi u masovnom zapošljavanju studenata spram obrazovanih, dugotrajno nezaposlenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikome ne trebamo

''Što jedan student psihologije ima slagati police na artiklima u kozmetičkoj radnji ili studentica prava police u prodavaonici građevnog materijala? Za brojne inventure zovu se studenti, a mi koji smo nezaposleni i davno smo završili svoje školovanje, nikome ne trebamo. Mi smo, čini se, vrsta totalno nepoželjnih ljudi, a državi bi bilo lakše da nestanemo'', rekao je za Glas Slavonije.

Kaže da zbog takvoga stanja ne može računati na skori posao u svojoj struci jer prednost spram njega i brojnih drugih dugotrajno nezaposlenih osoba imaju - studenti. Smatra kako bi država, točnije Hrvatski zavod za zapošljavanje trebao urediti pravilo primarnog zapošljavanja nezaposlenih osoba za povremene, sezonske, kao i poslove na određeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo