INCIDENT U SPLITU / Poznati poduzetnik zaustavio isplovljavanje trajekta: 'Ovo što radi Jadrolinija je kriminal'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Ljut je jer se kako kaže prema otočanima ponašaju kao prema građanima četvrtog reda koji s otoka i natrag ne mogu slobodno ići

26.4.2024.
14:53
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

U splitskoj trajektnoj luci ovog je petka izbio incident. Izazvao ga je jedan od najvećih lastovskih poduzetnika, Marčelino Simić.

On je svojim vozilom stao na rampu trajekta i spriječio mu isplovljavanje u smjeru Ublija. Do incidenta je došlo zbog toga što je Simić prije šest dana kupio kartu na relaciji Split- Ubli s polaskom u petak u 10.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos rezervaciji i dolasku pred trajekt sat vremena prije termina polaska, vozilo mu nije ušlo u garažu broda. Tada je nastala drama, kada je vidio da mjesta za njega više nema, prekipjelo mu je te je parkirao auto na rampu broda, izgasio motor i zaustavio polazak.

Image
POPODNEVNA DRAMA /

Užas u splitskoj trajektnoj luci: Motociklist podletio pod kotače autobusa

Image
POPODNEVNA DRAMA /

Užas u splitskoj trajektnoj luci: Motociklist podletio pod kotače autobusa

Osoblje Jadrolinije i mornari uzalud su ga molili da se pomakne, nije se želio pomaknuti ni milimetar. Tek kada je stigla policija i rekla mu da će ga privesti, maknuo se na plato porta. Trajekt je tek tada krenuo put juga, s garažom punom vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marčelino je van sebe od bijesa, a za Slobodnu Dalmaciju je naveo kako je samo želio više ići doma, jer od srijede čeka u Splitu na polazak.

"Jesam, napravio sam incident jer ovo što u Jadroliniji rade prelazi sve granice. Došao sam ranije sat vremena, mornari su mi rekli da stanem u red. Ponovili su mi da ću se ukrcati na termin u 10.30 jer imam kartu. I čekao sam. Oni u međuvremenu počnu krcat kamione preko veze, zbog čega su dva auta s rezerviranim, za taj jutarnji termin kupljenim kartama, ostala vani. Ako su mi prije šest dana prodali kartu zašto sam onda višak? I onda sam se popeo na rampu. I nisam se htio maknut ni makac. Došla su onda dva policajca i počela mi prijetit da će me privest jer je unutra vozilo Hitne pomoći, a što je s kamionima koji su ušli preko reda", ogorčen je Marčelino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknuo je auto jer mu se nije, kaže, odlazilo u pritvor. Znao je i da će mu s gubitkom današnjeg termina preostati opet još nekoliko dana čekanja u Splitu.

"Ovo što radi Jadrolinija je kriminal. Neka kažu zašto se pušta preko reda. Ja od srijede čekam u Splitu da bih došao na Lastovo. I onda opet ne mogu ući. I što ću, sad čekam popodnevnu liniju, izdali su mi novu kartu. Pa da vidimo što će biti. Ovo je sramota, poniženje za sve na otočane", kaže Marčelino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljut je jer se kako kaže prema otočanima ponašaju kao prema građanima četvrtog reda koji s otoka i natrag ne mogu slobodno ići. O toga mu, kaže, ovisi život, posao, ali to njih nije briga.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi smo vidjeli kako će izgledati Oliverov trajekt: Ovo je salon broda, a na zidovima su već otisnuti stihovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo