PALE TEMPERATURE U UNUTRAŠNJOSTI: / Na moru se očekuju pljuskovi s grmljavinom

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj zabrana je za I.

30.7.2015.
8:30
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, središnjem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. Magla smanjuje vidljivost na autocestama A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na važnijim cestovnim pravcima promet je slab do srednje gust. Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te na zagrebačkoj obilaznici (A3).

Zbog radova u čvoru Jankomir (A3) vozila koja se kreću iz smjera Bregane autocestom A3 prema autocesti A2 Zagreb-Macelj (Zaprešić) voze obilazno Ljubljanskom avenijom preko rotora u Ulici Velimira Škorpika s polukružnim okretanjem prema čvoru Jankomir (do 15. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ: Umjereno do pretežno oblačno, pretežno s kišom

U većem dijelu unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu u četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom na zapadnim predjelima, a na moru i s pljuskovima i grmljavinom.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozira kako će se u Dalmaciji zadržati pretežno sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, a na srednjem i južnom uglavnom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura zraka na zapadu i sjeverozapadu između 16 i 20, ponegdje na istoku i u Lici te na sjevernom Jadranu između 23 i 28, a u Dalmaciji od 31 do 35 stupnjeva Celzijusa.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo