'VIDIM AUTA DA PROLAZE, ALI...' / Ovo je maleno hrvatskoj mjesto u kojem je Slavonac razvio unosan biznis: Koštao ga je slobode

Policija Slavonca tereti da je uzgajao, prerađivao i prodavao drogu te ga je privela i oduzela mu 868 kilograma marihuane

17.6.2023.
12:37
VOYO logo

Skoro tonu marihuane slavonski je poljoprivrednik uzgojio u malom, gotovo napuštenom slavonskom selu. U istražnom je zatvoru, Danas.hr doznaje kako je uz dozvolu za sadnju industrijske konoplje razvio unosan ilegalan biznis koji ga je koštao slobode u mjestu Selci.

Usred slavonske ravnice, udaljeni od prometnica i slučajnih prolaznika smjestili su se Selci. Iznad natpisa Selci piše - narko. Vožnja mjestom u kojem živi samo nekoliko stanovnika otkriva zašto je ovdje bilo zgodno uzgajati i prerađivati marihuanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je mirno. Božji mir je ovdje", kaže baka Jozefina koja nije znala kakvi se poslovi rade u susjedstvu. "Ja ne znam o tome ništa, stvarno ne znam. Vidim auta da prolaze, ali tko je i što je stvarno ne znam"

U Bizovcu, općini kojoj pripadaju Selci, mještani različito gledaju na marihuanu. Marijan smatra da bi marihuana trebala prestati biti bauk. "Po meni bi trebalo legalizirati marihuanu", kaže. Antun iz Bizovca ne misli tako. "Droga ne dolazi u obzir, jedino domaća rakija može. Može i vino malo i dobra slavonska hrana, ali mislim da droga nije poželjna u Slavoniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolika je vrijednost droge?

Policija Slavonca tereti da je uzgajao, prerađivao i prodavao drogu te ga je privela i oduzela mu 868 kilograma marihuane. "Na crnom tržištu ova količina može dosegnuti po kilogramu cijenu od 500 do 1000 eura.", kaže Krunoslav Patača, načelnik Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske.

"Nakon održanog ročišta sudac istrage je protiv istog odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana", kaže Davor Mitrović, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od jedne do 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo