Zagrebački pater objavio 'rat' dekolteima i golotinji

Pater Marko Glogović u otvorenom pismu objasnio je kako je doživio prosvjetljenje i došao do rješenja kako se boriti protiv golotinje u crkvi.

2.8.2012.
11:44
VOYO logo

Svećenici već dulje vrijeme upozoravaju na problem dekoltea i neprimjerenih haljina na krizmama i tijekom crkvenih slavlja, a u borbu protiv golotinje u crkvama uključio se i pater Marko Glogović.

On je, naime, na portalu Bitno.net objavio otvoreno pismo u kojem je objasnio kako je doživio prosvjetljenje i shvatio da se protiv minica i dekoltea treba boriti ismijavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Trudio sam se ne razmišljati, ne komentirati, ne gledati i ne suziti. Ali, u jednom milosnom trenutku, kao grom iz vedra neba, na moj mali mozak pada velika zraka sunčeve svjetlosti. Slava Bogu! Pa kako se toga nisam ranije sjetio! U sekundi vidjeh cijelo rješenje ove mučne dileme! Ma brate, neću se ja više sramiti, nek' se srame i crvene oni koji dolaze na ovakav dan i na ovakvo mjesto ni u čemu! Znam da ću šokirati, a možda neke i sablazniti; no vjerujte, nakon duga razmišljanja, vidim da je to jedini mogući put. Naime, treba tu bikini-modu jednostavno – ismijati'', napisao je Glogović.

Besplatna posudba dugih haljina u sakristiji

U otvorenom pismu ujedno je priznao kako je i primijenio svoju novu metodu, te je pred svima u crkvi ismijao jednu kumu koja je po njegovom mišljenju bila neprimjereno odjevena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gledam i ne mogu vjerovati ni prizoru ni sebi: zapljeskao sam i fućnuo te glasno izrekao: 'Bravo, to je kultura, to je ljepota!' Čak se i gospodin biskup lecnuo. Kuma se okrenula, pogledala me kao dijete koje krade kolače i zacrvenjela se od tjemena do peta izmučenih visokom potpeticom'', napisao je.

Pater Glogović ujedno je iznio i nekoliko prijedloga kao rješenje, a neki od njih uključuju besplatnu posudbu dugih haljina u sakristiji, prikupljanje milostinje za dolične haljine te zahvaljivanje Bogu na kraju mise na dolično odjevenim vjernicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo