divno prijateljstvo / Neki vode pse, a oni vepra na ljetovanje: obitelj iz Budrovca spasila neobičnog ljubimca od sigurne smrti

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Inače sam lovac, a činjenica da mi je vepar kućni ljubimac pokazuje da nam trofeji nisu jedini cilj'

9.2.2017.
9:59
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Miljenik obitelji Zdelar iz Budrovca nije pas već vepar Giko. Kako su zavoljeli ovog neobičnog ljubimca, ispričao je Srećko Zderal za Jutarnji.

"Gika sam našao u šumi prije dvije godine. Bio je star oko dva tjedna i da ga nisam udomio, sigurno bi uginuo. Prva četiri mjeseca hranio sam ga vitaminima i mlijekom te mu tako spasio život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo da se zaljube u Giku, a kada je vepar imao svega tri mjeseca, odveli su ga na more u Rogoznicu. Ondje je, kako pričaju, bio glavna atrakcija.

"Giku sam poput oca, predvodnika krda i stalno me prati. Tako je bilo i na moru pa kad sam bio u vodi, dolazio je do mene. Kad smo šetali obalom i gradom, nije bilo turista koji se nije zaustavio i izrazio želju da ga pomazi. Neki vode pse i mačke na more, a mi veprića", pričao je Srećko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je odrastao, ne mogu ga više voditi na obiteljska putovanja, ali i dalje zajedno šeću po Budrovcu.

"Giko nas sve odlično sluša i nikad se nije dogodilo da bi bilo koga napao. Bez problema mu mogu davati jesti iz ruke. Ispočetka je prvo htio samo marelice i trešnje, a kako je odrastao, kukuruz mu je postao glavna hrana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giko najviše voli igrati igru skrivača sa svojim gazdom, a ako ga ne može naći, uhvati ga panika pa mu od veselja trči u zagrljaj.

"Uvjerio sam se da su veprovi inteligentne životinje i nikad neće napadati ako se ne osjećaju ugroženo. Inače sam lovac, a činjenica da mi je vepar kućni ljubimac pokazuje da nam trofeji nisu jedini cilj", zaključio je Srećko za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo