IZBLAMIRAO SE! Nećete vjerovati što je dubrovački političar izjavio o Igri prijestolja i Ratovima zvijezda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradsko vijećnik Ivo Gjaja (HSLS) danas je, tokom rasprave o Prijedlogu zaključka o prihvaćanju izvješća gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2016. godine na sjednici Gradskog vijeća, kazao jednu vrlo zanimljivu izjavu po pitanju filmskih spektakla i popularnih serija koje su se proteklih mjeseci i godina snimale u Dubrovniku.

'To je kao Dinastija. To će trajati pet, šest, sedam godina i onda će svi zaboraviti ta prijestolja i te tronove i ostat će Dubrovnik,' kazao je Gjaja koji je dodao kako je takvo što popularno dok traje. Međutim, kazao je i kako ga veseli što se filmovi i serije snimaju.

Koliko je ovakva izjava besmislena najbolje pokazuje činjenica kako je serijal filmova Star Wars mega popularan još od 1977. godine, dok je novi procvat ostvario s novim nastavkom te kao takav spada među najgledanije i najpopularnije serijale svih vremena. Osim toga, serija 'Igra prijestolja' se godinama snimala u Dubrovnika pa teza o 'trajanju popularnosti tronova i prijestolja u roku pet ili šest godina' također pada u vodu. Inače, serija je postigla kultni status i svake godine ima sve više poklonika te je i ove godine osvojila najveći broj televizijskih nagrada. Također, po pitanju dubrovačkog turizma se otvorilo i sasvim novo tržište, ono indijsko, a svi se slažu kako su tome doprinijele aktivnosti Turističke zajednice grada Dubrovnika, ali i snimanje filma Fan u Dubrovniku što je predstavljalo ogromnu promociju za Grad.

Naravno kako je ljepota i kulturna baština Dubrovnika temelj razvoja turizma u Gradu, ali i kako su snimanja planetarno popularnih serija i filmova podigli ponudu i turističku promociju na sasvim novi nivo.

Popularni Članci