'Ne bojim se zatvora, evo reći ću - homoseksualnost je bolest'

'HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zavor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu.

1.11.2012.
16:18
VOYO logo

Zadarski sveučilišni profesor Ivan Poljaković u ponedjeljak je održao homofobnu tribinu u Muzeju antičkog stakla u Zadru na temu "Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga", piše portal queer.hr.

Profesor je navodno pred nekolicinom okupljenih održao predavanje o "uvođenju nove diktature" i pritom se koristio homofobnim rječnikom. Napao je zdravstveni odgoj koji je nedavno uveden u osnovnim i srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod krinkom zdravstvenog odgoja ova vlada uvodi sustavni preodgoj naše djece. Isto kao što su činili fašisti s omladinom i malom djecom ili komunisti", kazao je profesor. Četvrti modul programa, spolnu/rodnu ravnopravnost , nazvao je "nametanjem jedne nove ideologije koja je sastavni dio ideologije kulture smrti".

'Pod plaštom demokracije proturaju se vrijednosti koje se protive prirodnom zakonu'

"HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zavor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu. Homoseksualnost jest bolest, a ne opredjeljenje", kazao je Poljaković tijekom predavanja. Profesor je svoje predavanje održao uz svijest o tomu da njime krši platformu zakona o suzbijanju diskriminacije, pozivajući se na takozvani "prirodan zakon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod plaštom demokracije i tolerancije proturaju se vrijednosti koje se protive prirodnom zakonu. Možete biti vjernik ili ateist, ali svakom je jasno da kada muškarac spava s muškarcem da to nije prirodno. I ne samo prirodno, to je perverzno. Ali ne, danas će našu djecu učiti da je to 'opredjeljenje' i da to nije bolest", kazao je Pejaković ističući da je HDZ pripremio podlogu za zakon koji SDP tjera dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo