IKEA / će se graditi u još dva hrvatska grada, saznajte koja

Nakon otvorenja prve trgovine u Hrvatskoj, točnije u Rugvici kraj Zagreba, poznata švedska robna kuća planira se širiti i dalje u regiji.

19.8.2014.
10:23
VOYO logo

Nakon otvaranja prve regionalne trgovine u Zagrebu, švedski proizvođač namještaja IKEA planira nove centre u Ljubljani, još dva u Hrvatskoj te pet u Srbiji.

Ljubljana i Beograd su navodno sigurne lokacije, a potencijal vide u Rijeci, Splitu, Novom Sadu te Nišu, pišu slovenske Finance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u medijima se već pojavila informacija o potencijalnom dolasku IKEA-e u Dalmaciju, no ta je ideja neslavno završila zbog neadekvatnog zemljišta koje je ponuđeno švedskom proizvođaču.

''Mi smo im nudili gradsko zemljište u Dračevcu, ali IKEA ima svoje standarde gradnje koji uključuju i gradnju parkirališta, restorana, igrališta za djecu i drugih popratnih sadržaja koji su jednostavno preveliki za površinu koju smo im mi mogli ponuditi'', rekao je tada Jure Šundov, dogradonačelnik Splita u vrijeme pregovora sa Šveđanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Štefanac, predstavnik IKEA-e za Hrvatsku i Sloveniju odbacio je medijske napise o odustajanju od Dalmacije te poručio da još uvijek traže odgovarajuće zemljište, jer im je ponuđeno jednostavno premaleno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo