NAČELNIK VOZIO 200 KM/H, PA SE HVALIO NA FEJSU: / Mediji iskopali staru fotku, reagirao i prometni stručnjak: 'Neodgovorno i neinteligentno'

Image

HDZ-ov načelnik baranjske općine Popovac Zoran Kontak na Facebooku još prije dvije godine objavio je fotografiju kako autom juri čak 200 km/h

20.5.2018.
22:12
VOYO logo

Portal Index objavio je screenshot Facebook stranice načelnika općine Popovac Zorana Kontaka na kojoj se ovaj hvali kako je vozio brzinom od 200 kilometara na sat. On je spomenutom portalu rekao kako se radi o 7 godina staroj snimci te kako ne smatra primjerenim ovakvu vožnju.

Kontak je u međuvremenu fotografiju izbrisao. No, reagirao je prometni stručnjak Željko Marušić koji na Autoportalu piše kako načelnika "treba najuriti". Marušić upozorava kako je ovakva vožnja kažnjiva s 3000 do 7000 kuna uz negativne bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Krajnje neodgovorno i vrlo inteligentno'

Uz to, HDZ-ov je načelnik očito sve snimio mobitelom, pa mu je i za to namijenjjena novčana kazna, piše Marušić. Kaže kako bi ga trebao kazniti 6-mjesečnim oduzimanjem vozačke, a s obzirom da je "snimku krajnje neodgovorno i vrlo neinteligentno, objavio na Facebooku (!), potičući takvo devijantno, užasno opasno ponašanje u prometu, treba ga smjesta najuriti s funkcije! Taj nužan i odgovoran potez treba inicirati i provesti župan, premijer, predsjednica... Bilo tko!"

Marušić piše kako je ovaj slučaj u pravosudnoj zastari te kako snimka nije izravni dokaz na sudu, no kako je moralna odgovornost tolika da je nespojiva s javnom funkcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontak je danas ranije na Indexu kazao kako inače ne vozi tom brzinom. "...Iskreno se ne sjećam kada je to uslikano, ne smatram primjerenim ovakvu vožnju, ovdje se moglo raditi o jednoj sekundi pri toj brzini i kasnije je usporeno na normalu, fotografija je uklonjena s Facebooka zbog neprimjerenosti, zaboravio sam da se tamo i nalazila", rekao je Kontak za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo