ZA CIJELU DALMACIJU / Na snazi žuti alarm za pola Hrvatske. No, nema mjesta panici, nastavljaju se ugodne temperature

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/DHMZ

'Sunčano uz slab, na kopnu i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 °C, u gorju malo niža', stoji na stranicama DHMZ-a

6.9.2023.
8:57
Goran Stanzl/PIXSELL/DHMZ
VOYO logo

U Hrvatskoj se nastavlja toplo vrijeme i dalje, a dobrim temperaturama pridružit će se i vjetar koji više neće biti toliko jak.

"Tako od četvrtka na Jadranu zamjetno slabija bura, pojačana tek ponegdje u ranim jutarnjim satima, uglavnom pod Velebitom. Tijekom dana sve mirnije, uglavnom prema otvorenome i na otocima uz slab do umjeren maestral. Noći tople, dani ne odviše vrući, a samo u četvrtak postoji mala šansa da na krajnjem jugu padne neki kratki pljusak," izvijestio je meteorolog RTL-a Dorian Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prognoza na stranicama DHMZ-a veseli:

"Sunčano uz slab, na kopnu i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 °C, u gorju malo niža."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče upozorenja, za cijelu Dalmaciju postavljen je žuti alarm za cijelu Dalmaciju, od riječke regije, pa sve do južne Dalmacije. Za Velebitski kanal postavljeno je narančasto upozorenje.

Image
Foto: DHMZ

POGLEDAJTE VIDEO: Očekuje nas stabilnije vrijeme, a temperature se penju do 29 stupnjeva! Vjetar neće smetati toplim danima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo