Vjetrovit i hladan dan / Na moru bura s orkanskim udarima, a na kopnu vrlo hladno; Pogledajte gdje se očekuje pokoja pahulja snijega

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Nikola Cutuk/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL

Bura je u utorak stvarala probleme u prometu, a udari vjetra prelazili su i 150 kilometara na sat. Vjetrovito će biti i u srijedu

10.1.2024.
7:23
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Nikola Cutuk/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vjetrovito i vrlo hladno, slab snijeg u unutrašnjosti, na moru mjestimice olujna bura s orkanskim udarima i mogući problemi u prometu. Vrlo hladno na kopnu, minusi i pokoja pahulja snijega, u Dalmaciji zubato sunce i neugodni uvjeti za boravak na otvorenom.

U nastavku tjedna na kopnu ostaje vrlo hladno s temperaturom ujutro između -7 i -5 stupnjeva, a danju tek blagi plus praćen slabim do umjerenim sjevercem i sjeveroistočnjakom. Na Jadranu sunčano i vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka bura, u srijedu i petak s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura je u utorak stvarala probleme u prometu, a udari vjetra prelazili su i 150 kilometara na sat. Vjetrovito će biti i u srijedu.

Sa sjevera dolazi i značajno hladniji zrak pa će ujutro biti vrlo hladno, u unutrašnjosti od -5 do -3 stupnja. Na sjevernom Jadranu oko nule ili blagi plus, a na jugu zemlje između 3 i 5 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijepodne na kopnu oblačno, mjestimice slab snijeg. Puhat će slab do umjereni sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru pretežno sunčano uz umjerenu i jaku, mjestimice i olujnu buru s orkanskim udarima koja stvara probleme u prometu.

Image
Hrvatska na udaru hladnog vala /

Kaos na A1, olujni vjetar zatvorio brojne ceste, pada snijeg. HAK poslao upozorenje vozačima

Image
Hrvatska na udaru hladnog vala /

Kaos na A1, olujni vjetar zatvorio brojne ceste, pada snijeg. HAK poslao upozorenje vozačima

Poslijepodne vrlo hladno, a u Dalmaciji olujna bura

Poslijepodne u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno i uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak i bit će vrlo hladno. Temperatura ostaje u minusu i u drugom dijelu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu tmurno, a povremeno još može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Uz slab do umjeren sjeverac i temperaturu ispod nule valja se dobro odjenuti.

Dalmacija pretežno sunčana, ali sunce će biti zubato. Umjerena do jaka bura, povremeno s olujnim udarima i temperatura između 8 i 11 stupnjeva. Neugodni uvjeti za boravak na otvorenom, ali primjereno dobu godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Lici i Gorskom kotaru oblačno, povremeno s malo snijega i umjerenim sjeveroistočnjakom. Kvarner i Istra pretežno sunčani uz jaku i olujnu buru, podno Velebita s orkanskim udarima. Dvije različite slike vremena, ali je zapravo riječ o tipičnim zimskim uvjetima. U gorju oko -4, uz obalu do 6, na otocima koji stupanj više.

Kakvo će biti vrijeme u nastavku tjedna, pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo