MURTERANI UMIRU OD SMIJEHA OTKAKO IM JE DOPLUTALA TRAVA: / 'Navodno je jednu balu uzeo i načelnik'

Image

Vrijeme je ovih dana u Šibeniku tmurno, a kad netko od građana ugleda nasmijanu osobu, govori se: 'Tu pariš ka da si bija na Murteru', dok drugi odgovaraju: 'Kornati su čudo.

9.3.2017.
17:43
VOYO logo

Naime, ovih je dana Jadranskim morem plutala velika količina marihuane, a iz tog razloga, mnogi su ovih dana posjećivali murtersku plažu Slanica i uvali Podrvrška koje gledaju na otvoreno more. Sada se tamo šetaju i oni koje prije nitko ni puškom nije mogao istjerati van, piše Slobodna Dalmacija.

'A nepoznatih čunki, onih kojima s kilometar vidiš da nisu iz Murtera, jer ga nikad prije nisi vidija, ima više nego domaćih. Svi su pročitali izvještaj Policijske uprave Šibensko-kninske da je oko stotinu kilograma marihuane doplutalo priko nedilje i ponediljka u more murterskog akvatorija. Tako ti je sada u Murteru ka onda kad ti je pola Splita tražilo kita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo šta u nas ne tražu kita, nego - šita', rekao je jedan Murteranin, dok drugi otkriva kako je čitao da su paketi s travom izgleda bili vlasništvo albanske mafije koja ih prevozi u talijanske luke i koja godišnje na dilanju oko 900 tona kanabisa okrene i do pet milijardi eura.

'Tko zna koliko toga još ima okolo...'

'Biće ih iznenadila policija, pa su morali robu bacit u more. Našli su tek manje od 300 kili oko Dubrovnika, sto kili, kažu, kod nas. Ko zna koliko toga još ima okolo...', kaže mještanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvo što nije novost u tom kraju. Prošlih su godina u šibenskom akvatoriju, oko Kaprija i Žirja, u moru nalazi u najlone dobro zapakiranu marihuanu, rekao je Ive Šikić Bažokić iz Nacionalnog parka Kornati.

'Šta god doli na južnom Jadranu nestane na more, pojavi se na koncu u Kornatima i ode kod nas na Murteru. Valjda su to takvi kurenti, morske struje pa sve kod nas donesu. Prošlih je godina bilo puste daske, jelovine, ljudi su je na kubike vadili iz mora, biće isto iz nekog nevrimena palo s kojeg broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije su, sićan se, glavni ulov bile naranče i šteke cigareta, bilog i crvenog Marllbora, šta je isto švercerima padalo u more, ili su bacali bižeći prid policijon. Mi bi onda te španjulete vadili iz kutija i sušili na dasci iznad špakera na drva. I bija je dobar, nije onda bilo kupiti tih stranih duvana ka danas. I šta je najbitnije, bija je mukte', kaže Ive te dodaje kako je droga prije u Murteru bila velik problem, a da je sada situacija po tom pitanju dosta bolja.

Mnogi traže marihuanu

'Ko ti šeta, taj ti sigurno traži!', kaže Frane Šestan iz Zablaća, konobar koji je posvjedočio kako je trava u Murteru glavna tema za zafrkanciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god bilo, marihuana je u drugi plan bacila glavnu vijest na otoku - onu da je mladi 31-godišnji načelnik Toni Turčinov napustio HSS i prešao Dodigovim demokršćanima.

'Ima već i vic da je do načelnika doplutala jedna od bala, pa se napušio i izišao iz HSS-a', rekao je načelnik koji se ne zamara previše oko toga tko je plasirao tu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo