opa! ne spremajte kapute / Moguć i snijeg. Temperature prvo i do 18 stupnjeva, a onda stiže promjena vremena

Početkom tjedna djelomice sunčano, ali ne baš posve stabilno pa malo kiše može pasti na zapadu i u gorskoj Hrvatskoj u utorak. Srijeda kišovitija, mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, a kako će biti manje toplo, u gorju možda padne i malo snijega

3.3.2024.
7:17
VOYO logo

Kratkotrajno smirivanje vremena obilježit će ostatak vikenda, ali već sutra je novi ciklonalni poremećaj bliži našim krajevima, a to znači nešto nestabilnije uvjete početkom novog tjedna. No ujutro i sutra prijepodne sunčanije. Na kopnu ponegdje kratkotrajna jutarnja magla, uglavnom po kotlinama, a potom i pretežno vedro. Samo lokalno može prijepodne i sredinom dana biti malo kiše ili pokoji kraći pljusak na Jadranu i uz njega, uglavnom na širem riječkom i zadarskom području, te na krajnjem jugu, prognoza je koju donosi RTL-ov Sven Vorkapić.

Temperatura od 16 do 18 °C

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru jugo postupno jača na umjereno, ponegdje već i jako. Jutarnja temperatura slična današnjoj - na kopnu oko 5 stupnjeva, na moru između 9 i 12 °C. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom sunčano, a sredinom dana tek lokalno može prolazno biti razvoja oblaka, ali ostaje uglavnom suho, uz malu šansu za kakav kraći pljusak oko Korduna i Banovine. Puhat će slab do prolazno umjeren jugozapadnjak s jakim udarima, osobito u gorju. Temperatura od 16 do 18 °C, dakle koji stupanj više nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nestvarni prizori /

Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Auti zapeli u nanosima tuče

Image
nestvarni prizori /

Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Auti zapeli u nanosima tuče

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, na krajnjem istoku i vedro te će puhat slab do tek ponegdje umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Istok i sutra najtopliji dio zemlje - temperatura ponegdje do čak 19 °C.

U Dalmaciji se razvedrava i kiša prestaje, a samo još mala vjerojatnost za slabu kišu tek ponegdje na otocima i u zaobalju. Puhat će umjereno i jako jugo, navečer u jačanju pa će na sjevernom dijelu već ponegdje biti i olujno. Temperatura slična današnjoj - između 16 i 18 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano, a više oblaka može se zadržati u gorskom kotaru i na širem riječkom području gdje još može pasti malo kiše. I ovdje jugo jača na umjereno i jako, prema otvorenom moru kasno navečer i olujno. Posvuda između 13 i 16 °C, samo u Gorskom kotaru koji stupanj manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivo. Početkom tjedna djelomice sunčano, ali ne baš posve stabilno pa malo kiše može pasti na zapadu i u gorskoj Hrvatskoj u utorak. Srijeda kišovitija, mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, a kako će biti manje toplo, u gorju možda padne i malo snijega. U četvrtak stabilizacija, zapuhat će umjeren sjeverac s kojim će dnevna, ali krajem radnog tjedna i jutarnja temperatura biti malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu u ponedjeljak jako do olujno jugo, jaka kiša, ponegdje pljuskovi praćeni grmljavinom, a potom u utorak samo prolazno razvedravanje pred novu kišu u srijedu, ovog puta nešto slabiju. U četvrtak stabilnije i prolazna bura s kojom će se razvedravati, ali se temperatura neće značajnije mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo