čelni ljudi zemlje / Milanović i Plenković još nisu dogovorili sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost: 'Nema opravdanja'

U međusobnom prepiranju, premijer je sjednicu uvjetovao Koordinacijom za sustav domovinske sigurnosti

4.11.2020.
20:57
VOYO logo

Od napada na Banske dvore prošlo je više od dvadeset dana, a unatoč tome što je predsjednik Republike tražio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, do nje još nije došlo. Milanović optužuje da Plenković krši zakon, a premijer odgovara da je Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti napravila posao, pa se sjednica može održati. 

Borba protiv radikalizacije

Mjere za borbu protiv radikalizacije tako zbog odnosa dva čelna čovjeka u državi stoje na čekanju. Događaj bez presedana, napad na Markovom trgu, bio je okidač za najavu početka borbe protiv radikalizacije. I razlog što je predsjednik Republike zatražio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zašto nema Vijeća za nacionalnu sigurnost, zato što on neće. To je nerađenje svojeg posla iz osobnih sitnih sujetnih razloga, kleveće me da sam odgovoran za pucnjavu i nikom ništa'', izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

U međusobnom prepiranju, premijer je sjednicu uvjetovao Koordinacijom za sustav domovinske sigurnosti, što je za Milanovića tijelo planinara i vatrogasaca koji s temom nemaju veze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti već je predložila konkretan popis mjera koje će biti raspravljene na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost'', rekao je premijer Andrej Plenković.

''Na tome je bio i moj savjetnik za nacionalnu sigurnost koji je bio suzdržan, dao je izdvojeno mišljenje, i oni nisu odlučili ništa. To ima težinu kao mojih riječi prema vama'', kazao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POHOD NA MARKOV TRG /

Plenković odgovorio Milanoviću: 'Vidio sam snimke napada, nije se slučajno dogodio ispred Vlade'

Image
POHOD NA MARKOV TRG /

Plenković odgovorio Milanoviću: 'Vidio sam snimke napada, nije se slučajno dogodio ispred Vlade'

Koordinacija je predložila nekih dvadesetak mjera, no sjednica se još čeka. 

''Bit će sjednica, neće biti ovaj tjedan jer ne možemo fizički, ali onaj tjedan iza'', rekao je premijer 31. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne može me obavijestiti, na kraju krajeva Vijećem predsjedam ja, a ne on, dakle bit ću toliko kolegijalan kao i prošli put da se dogovorimo, neće me on obavještavati'', kazao je Milanović.

Za oporbu, društvo je na rubu, a državni vrh se prepire. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oni ne pomažu svojim svađama koji mi izgledaju kao 'Selo gori a baba se češlja', Vijeće se trebalo sastati prije dva tjedna, krajnje je vrijeme da bave ozbiljnim problemima i da shvate gdje žive'', izjavio je saborski zastupnik Tomislav Tomašević.

''Znate onu staru ako ne želite problem riješiti osnujte povjerenstvo, alternativno nazovete ga Koordinacijom'', rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema opravdanja da se sjednica toliko odugovlači, ona se treba održati'', kazao je saborski zastupnik Stephen Nikola Bartulica.

A kad do sjednice ipak dođe, za jednim stolom sjedit će i gledati se u oči, nakon što su se raznim riječima častili danima. Kako mediji ne mogu na sjednicu, kako će ona stvarno izgledati, znat će samo sudionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo