DJEVOJKA 'NULTOG PACIJENTA' IMA KORONAVIRUS, RAVNATELJICA KLINIKE OBJASNILA: / 'Spadala je u rizičnu skupinu...', oglasio se i Beroš

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Djevojci prvog zaraženog koronavirusom u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Utvrđeno je to tek nakon trećeg testiranja

28.2.2020.
15:08
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Među pet osoba u Hrvatskoj, kojima je dosad potvrđeno da su pozitivni na koronavirus, ipak je i djevojka mladića koji je prvi bio zaražen. On se po svemu sudeći zarazio kada je od 19. do 21. veljače boravio u Milanu, gdje je išao na utakmicu Lige prvaka. S njim je u Milanu, ali ne i na utakmici, bila njegova djevojka.

Image
ISPOVIJEST MLADIĆA KOJI JE PRVI OBOLIO OD KORONAVIRUSA: /

'U dva dana postao sam prvi anonimni celebrity'

Image
ISPOVIJEST MLADIĆA KOJI JE PRVI OBOLIO OD KORONAVIRUSA: /

'U dva dana postao sam prvi anonimni celebrity'

Bila je u samoizolaciji

Osim mladića zaražen je i njegov brat blizanac, a obojica se nalaze u karanteni u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. Testiranju je, dakako, bila podvrgnuta i djevojka prvozaraženog, ali prva dva testa nisu pokazivala da je i ona pozitivna na koronavirus. Međutim, trećim testom ipak je utvrđeno da je i ona zaražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se sada također nalazi u zaraznoj bolnici 'Fran Mihaljević', a prije toga bila je u samoizolaciji. Ona se i dalje dobro osjeća i ne pokazuje simptome bolesti, piše Večernji list.

Tetsirali 156 ljudi

"U ovom trenutku mogu reći da ima 156 testiranih, a šest je još u izradi", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na obraćanju javnosti u 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica klinike "Fran Mihaljević" rekla je da iako je djevojka zaraženog bila negativna, spadala je u visokorizičnu skupinu:

"Cijelo vrijeme je bila u izolaciji, testirana je svaki dan i tom trećem testu je bila blaže pozitivna", kaže Markotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi testovi na viruse rade se do ponoći tako da ćemo imati i drugu turu nalaza.

U Hrvatskoj je ukupno pet zaraženih koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni stožer, koji je proteklih dana održavao po dvije konferencije za novinare dnevno, od sutra će se javnosti obraćati samo u 16 sati.

U Japanu od koronavirusa umro prvi Britanac

Muškarac koji je bio putnik na brodu Diamond Princess umro je, a radi se o prvom državljaninu Velike Britanije koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski ministar zdravlja rekao je da se tim smrtnim slučajem od koronavirusa broj umrlih od te bolesti u zemlji popeo na 11, uključujući i šestero koji su bili na kruzeru na kojem se zarazilo 700 ljudi.

Diamond Princess pristao je 3. veljače u Yokohami i bio je stavljen u karantenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanska vlada nije objavila identitet ni dob preminulog muškarca.

Ranije u petak su u Ujedinjenom Kraljevstvu zdravstveni dužnosnici potvrdili da je u zemlji sada 19 potvrđenih slučajeva zaraze, nakon što je Wales identificirao svoj prvi slučaj i nakon što su u Engleskoj potvrđena dva nova slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo