MILIJUNAŠI S ULICE / Majka Rubiane Ali se potukla s njenom maćehom

Oca zvijezde filma "Milijunaš s ulice" privela je policija nakon što se otkrilo da on djevojčicu namjerava prodati. Rafiq Qureshi tvrdi da su mu sve namjestili novinari.

21.4.2009.
8:02
VOYO logo

MUMBAI - Otac devetogodišnje Rubiane Ali, djevojčice koja je odglumila Latiku u Oscarom nagrađenom filmu Milijunaš s ulice, uhićen je zbog pokušaja prodaje svoje kćeri.

Policiji ga je prijavila majka djevojčice koja s obitelji ne živi već nekoliko godina. Rubiana živi s ocem, maćehom i braćom, a njezina majka tvrdi da oca i maćehu zanima samo novac. Kad je čula za prodaju odlučila se obratiti policiji. Ispred kuće u sirotinjskom dijelu Mumbaija, gdje živi mala Rubiana, zatekla je maćehu svoje kćeri te se s njom potukla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo želim reči da oni trebaju biti kažnjeni. Nijedan otac ne bi trebao prodavati svoju kćer. Ako sam ja u krivu mene bi trebalo kazniti. Ako dijete ne daju meni neka ga uzme socijalna službe. Ja sam ovo saznala od novinara, sutra će on to možda opet pokušati, a kako ću to onda doznati", vikala je Khurshid Begum, majka devetogodišnje Rubiane. 

36-godišnji Rafiq Qureshi je skupa s djevojčicom odveden na policiju. Branio se tvrdeći da su ga holywoodski moćnici prisilili na prodaju. Rekao je da ne osjeća krivnju te da je nevin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ispitala i Rubianu, a ona je rekla da samo želi ostati sa ocem.

Za cijeli slučaj se doznalo nakon što su britanski novinari doznali da je Qureshi oglasio prodaju kćeri za 50 tisuća funti. Jedan od njih se javio i predstavio se kao bogati saudijski šeik čija žena ne može imati djecu te bi htio uzeti djevojčicu. No, otac je cijenu podignuo na 200 tisuća funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su cijeli razgovor snimili, a snimku sada pregledava policija.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo